Великобританія обмежить транспортне сполучення з іншими країнами, доки Україна розмірковує

10:52 21 грудня 2020 р.

Фото до новини

Україна поки що не закриватиме сполучення з Британією, бо це питання має розглянути уряд, вважають у МЗС України.

Усе більше країн припиняють залізничне та авіаційне сполучення з Великою Британією через новий штам коронавірусу VUI-202012/01, перші випадки якого зафіксували саме там.

Надзвичайний комітет уряду Великої Британії збереться у понеділок на термінове засідання через новий штамм коронавірусу. Будуть вирішувати питання щодо обмеження для низки країн транспортного сполучення з королівством. Про це повідомляє BBC, пише DailyLviv.

У понеділок вранці відбудеться засідання представників уряду Європейської Ради.

Також очікується, що у понеділок Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) затвердить вакцину Pfizer-BioNTech проти коронавірусу, яка за екстренним схваленням затверджується у Великобританії та США.

Міністр охорони здоров'я Британії Метт Хенкок заявив, що ситуація з новим штамом коронавірусу "вийшла з-під контролю" влади. Мутований вірус розповсюджується дуже швидко.

За його словами, що уряду довелося "діяти рішуче". Посилені заходи можуть тривати декількох місяців, поки не почнеться вакцинація.

Новий штам є більш заразним і поширюється швидше, ніж попередній. Проте поки що немає свідчень того, що він спричиняє більшу смертність.

За межами Британії вже виявили понад 10 випадків нового штаму — у Данії, Нідерландах, Австралії та Італії. Поява нового штаму насторожила Всесвітню організацію охорони здоров'я, експерти якої перебувають у постійному контакті з британськими фахівцями.

Серед країн, які закрили сполучення з Британією, Франція, Німеччина, Австрія, країни Балтії, Швейцарія і Туреччина.

Нідерланди заявили, що припиняють авіасполучення з Британією до 1 січня.

Франція вирішила зупинити прийом пасажирських рейсів з Британії на дві доби. Також заборонене автомобільне сполучення, зокрема, і рух вантажівок. Щодня між країнами курсують тисячі вантажівок.

Уряд Німеччини підтвердив заборону на пасажирські авіарейси з Британії до 31 грудня.

Італія вирішила не прийматиме рейси з Британії до 6 січня. А Туреччина і Швейцарія тимчасово заборонили усі рейси з Великої Британії.

Ізраїль закрив в'їзд до Британії для всіх, крім ізраїльтян.

Україна поки що не закриватиме сполучення з Британією, але це питання має розглянути уряд, повідомляє "5 канал" з посиланням на МЗС України.

Вперше новий штам коронавірусу виявили у вересні. У листопаді близько чверті виявлених випадків коронавірусу у Лондоні були новим штамом. А у середині грудня ця цифра сягла вже двох третин.

Хоча щодо нового штаму все ще залишається багато чого незрозумілого, як заявив британський прем'єр Борис Джонсон, ця мутація може бути до 70% заразнішою, ніж первинний варіант вірусу.

Проте свідчень того, що новий штам є більш смертельним, або ж по-іншому реагує на вже вироблені вакцини, поки що немає.

Нідерланди зупиняють транспортне сполучення з Великобританією, а зі Львова в Лондон є літаки

Без паніки: в Африці виявили нову мутацію коронавірусу

В Єгипті вимагають свіжий сертифікат ПЛР-тесту з вісьмома вимогами

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів