Нідерланди зупиняють транспортне сполучення з Великобританією, а зі Львова в Лондон є літаки

15:55 20 грудня 2020 р.

Фото до новини

Уряд Нідерландів заборонив приймати пасажирські літаки з Великобританії до Нового року через поширення там нового штаму коронавірусу SARS-CoV-2.

Заборона запроваджується з 6 години ранку неділі, 20 грудня, та діятиме попередньо до 1 січня, йдеться у повідомленні на сайті уряду в Гаазі. Крім того, нідерландська влада розглядає можливу заборону також іншого транспортного сполучення з Великобританією.

Про це повідомила DW, пише DailyLviv.

За даними Національного інституту охорони здоров'я Нідерландів, у країні виявлено перший випадок зараження новим мутованим типом коронавірусу. Він був виявлений у Великобританії на початку грудня та активно поширюється там на даний час. Як саме новий штам потрапив до Нідерландів та чи є інші випадки зараження ним, перевіряють експерти.

Напередодні уряд Великобританії вирішив посилити карантинні заходи через виявлення у королівстві нового штаму вірусу. Його виявили на південному сході Англії, про що влада повідомила 14 грудня. З огляду на швидке зростання показників захворюваності, припускають, що новий штам коронавірусу може швидше поширюватися, ніж відомі досі, сказав головний лікар Англії Кріс Уітті. Утім, поки що немає доказів того, що він є більш смертоносним або впливає на дію вакцини чи лікування.

Новий різновид коронавірусу COVID-19, виявлений раніше у Великобританії, знайшли також у Нідерландах, Данії та Австралії.

Про це телеканалу BBC News повідомили у Всесвітній організації охорони здоров'я. Раніше в ВООЗ зазначали, що новий вид COVID-19 більш заразний, але при цьому не є небезпечніший за інші.

Бельгія з півночі неділі щонайменше на 24 години заборонить авіарейси з Великобританії через виявлення там нового різновиду коронавірусу COVID-19, повідомив бельгійський прем'єр-міністр в ефірі телеканалу VRT.

Україна поки що ніяк не відреагувала на цей новий штам коронавірусу. Розклад авіарейсів Львів - Лондон, наприклад, не змінився (дивіться світлину).

Великобританія повідомила ВООЗ про новий вид коронавірусу COVID-19

Щорічно від різновидів COVID-19 розроблятиметься нова вакцина, - прогноз епідеміологів

Без паніки: в Африці виявили нову мутацію коронавірусу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів