Перинатальний центр у Львові внесли в перелік ковідних закладів

20:02 27 вересня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні відбулось засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я та материнства Львівської обласної ради.

Про санітарно-епідеміологічну ситуацію та хід вакцинальної кампанії в області поінформував керівник департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, пише Dailylviv.com.

«Ситуація із захворюваністю на ковід в області погіршується. Ми фіксуємо щоденне збільшення кількості госпіталізованих, це від 170 до 210 людей за добу. Загалом ж на лікуванні перебуває 1581 хворий. Заповненість ліжкової мережі майже 48%», - зазначив керівник департаменту.

Як розповів Орест Чемерис, сьогодні в області вже напрацьовують перелік закладів, які будуть долучені до роботи з пацієнтами з ковід у випадку, якщо завантаженість ліжкової мережі перевищить показник в 50%.

Окрім цього, у зв’язку з тим, що вже завершені ремонтні роботи другої черги Львівського обласного клінічного перинатального центру, сьогодні цей медзаклад теж внесли в перелік ковідних, як такий, що може приймати вагітних жінок з підозрою, або підтвердженим коронавірусом.

Що ж стосується вакцинації, то як зазначив Орест Чемерис загалом в області станом на сьогодні щеплення від ковіду отримали 743 395 (з них – 326 276 другою дозою).

«Якщо говорити про темпи вакцинації, то за попередній тиждень ми двічі побили свій власний рекорд. Найбільшу кількість щеплень ми зробили у п’ятницю, це понад 11 тисяч щеплень. Найбільш проблемним залишається питання вакцинації педагогів, особливо середньої школи. Суттєво краща ситуація із вакцинацією медиків. Вже понад 97% медичних працівників мають першу дозу, 72% завершили повну вакцинацію »,  - додав Орест Чемерис.

Для породіль з усього західного регіону: на Львівщині відкрили 2-гу чергу перинатального центру

Головний пологовий будинок Львівщини зачинили на два тижні

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів