Для породіль з усього західного регіону: на Львівщині відкрили 2-гу чергу перинатального центру

12:17 6 липня 2021 р.

Фото до новини

У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі завершили роботи з реконструкції другої черги гінекологічного корпусу «Б-3». Відтак сьогодні, 6 липня, відбулось урочисте відкриття.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.

Після завершення реконструкції у корпусі передбачили нові відділення. Серед них: гінекологічне відділення, патології вагітності, консультативно-поліклінічне відділення, центр підтримки лактації і грудного вигодовування, а також супровід вагітних.

Центр зможе функціонувати у повному обсязі та надавати високоспеціалізовану гінекологічну допомогу з використанням ендоскопічного обладнання для збереження репродуктивного здоров’я жінок. Також центр буде впроваджувати сучасні методи діагностики, консервативне та оперативне лікування, профілактику гінекологічних захворювань.

До складу приміщень нового корпусу Б-3 входить 154 ліжкомісць. Загальна кошторисна вартість другого пускового комплексу об’єкту становить понад 175 млн гривень. Реконструкцію проводили коштом державного фонду регіонального розвитку, субвенції державного бюджету та місцевих бюджетів.

Кошти спрямували на будівельні роботи, закупівлю медичного обладнання, меблів та інвентарю. У переліку закупленого медичного обладнання: монітори, каталки, ліжка, маніпуляційні столики, хірургічні набори, інгалятори, електрохірургічні апарати тощо.

До перинатального центру за фаховою допомогою можуть звертатися як жительки Львова чи Львівської області, так і породіллі з усього Західного регіону.

Довідково: Львівський перинатальний центр перебував на реконструкції з 2013 року. Відтак після довготривалої реконструкції у червні 2018 року відкрили першу чергу центру. Упродовж цього часу і до сьогодні в закладі народилося 15 779 дітей. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів