Міністр сказав у Львові, якою має бути зарплата лікаря і медсестри

09:58 27 вересня 2022 р.

Фото до новини

Керівник кожного медичного закладу мусить бути ефективним менеджером, для якого виплата зарплати медикам повинна бути пріоритетом №1, наголосив Віктор Ляшко.

Під час робочої поїздки на Львівщину міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко обговорив з працівниками Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної адміністрації пріоритетні питання в системі охорони здоров’я. Зокрема, і питання забезпечення медиків гідною заробітною платою на рівні не менше ніж 20 000 гривень для лікаря та 13 500 гривень для медичної сестри.

Про це повідомляє Урядовий портал, пише Dailylviv.com.

За його словами, керівник кожного медичного закладу має бути ефективним менеджером, для якого виплата зарплати медикам має бути пріоритетом №1. Він акцентував на тому, що важливим є не лише те, скільки коштів лікарня отримує за Програмою медичних гарантій, а й наскільки ефективно ними розпоряджається керівник.

На Львівщині 20 медичних закладів отримують дофінансування за пакетом «Забезпечення збереження кадрового потенціалу для надання медичної допомоги». Загалом, лікарні вже отримали дофінансування від держави на 68 мільйонів гривень.

Також міністр охорони здоров'я нагадав, що ситуація, коли медичний заклад має десятки мільйонів залишків на рахунках, а при цьому затримує зарплату працівникам або не виплачує в повному обсязі — є абсолютно неприпустимою.

Нагадаємо, напередодні МОЗ повідомляло, що з початку року середня зарплата лікаря зросла на понад 30% (у порівнянні з торішнім рівнем у 18 170 грн) — до 24 150 грн. Водночас середня зарплата медичної сестри підвищилася з 13 800 до 16 010 гривень.

Середня зарплата у Львівській області у квітні зменшилася на 7 тис грн: серед вакансій

Заробітна плата понад 20 тис грн: кому пропонують на Львівщині

Ляшко відвідав залізничну лікарню у Львові: вирішують питання про передання її МОЗ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів