Львівський історик, який біля Лиману отримав 9 уламків у стегно, знову вчиться ходити

18:50 9 грудня 2022 р.

Фото до новини

На свій день народження Орест Круковський отримав 9 уламків у стегно. Він потрапив під мінометний обстріл, визволяючи Лиман, і тепер знову вчиться ходити.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Оресту Круковському – 52 роки. Він є істориком Музею національно-визвольної боротьби у Львові, з перших днів повномасштабного вторгнення став до лав ЗСУ. Чоловік каже: інакше вчинити просто не міг. «Коли почалася війна, прийшов час не тільки розповідати про цю боротьбу, а й самому взяти в руки зброю», – каже він.

Пів року на фронті, запеклі бої. Попри постійну небезпеку, Оресту вдавалося залишитися неушкодженим. Та 27 вересня, у свій день народження, Орест разом з побратимами пішов у наступ. Завданням було звільнити тимчасово окупований Лиман. І наші армійці за кілька днів його виконали, от тільки Ореста з ними уже не було. Чоловіка накрило мінометним обстрілом. Пригадує, відчув тупий удар в стегно – це були 9 уламків.

На допомогу прийшов товариш. Він наклав Оресту турнікет. Ще за секунду, наче нізвідки, з’явилася автівка з нашими військовими і лікар, який надав першу допомогу. Розбитою ґрунтовою дорогою захисника везли до Краматорська. Ніхто не знав, чи встигнуть довезти: на шляху до лікарні Орест втратив близько двох літрів крові. Кілька операцій у Краматорську і Дніпрі, із ран чоловіка витягнули усі уламки. Саме тоді і стало зрозуміло: Орест не відчуває ноги. Лікарі припустили: чутливість може відновитися, але потрібна дуже хороша реабілітація.

Саме у такому стані евакуаційним потягом захисника доправили у Львів. У Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ місяць тому Орест розпочав реабілітацію. Незламний історик Орест Круковський чітко сказав: йому потрібно відновитися і ходити, аби знову повернутися на фронт. Відтак щодня по кілька годин з ним працюють спеціалісти, і успіхи є. Поступово чутливість у нозі відновлюється – і це означає, що чоловік зможе досягти поставленої цілі.

Львів'янину встановили найлегший у світі протез, надрукований на 3D-принтері (відео)

У Львові почали збирати кошти на протези для незламних

Маму і доньку, які під час ракетного обстрілу росіян втратили ноги, поставили на протези у Каліфорнії

Ляшко у Садового презентує проєкт Національного центру реабілітації, аналогів якого немає у світі

У першій майстерні протезування у Львові записують у лист очікування

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів