ЗСУ оточили велике угруповання росіян у районі Лиману (відео)

11:37 1 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Російські окупаційні війська в районі Лиману на Донеччині оточені.


Про це в ефірі національного телемарафону повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий, пише Dailylviv.com.

За його словами, українські військові також звільнили Ямпіль, Новоселівку, Сандриголове, Дробишиве, Ставки від російських окупантів. Наразі там тривають стабілізаційні заходи.

– Згідно з нашими даними, російське угруповання в районі Лиману становило близько 5-5,5 тис. військових. Але через активні бойові дії у росіян були втрати серед особового складу, – зазначив він.

Як повідомив начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай, окупанти, затиснуті в Лимані, попросили російське командування дозволити вийти з міста, але отримали відмову 

"Угрупування з п‘яти тисяч рашистів мають три варіанти розвитку подій: спробувати вирватися, усім разом загинути або здатися. 

Можливості підвозу боєкомплекту росіянам до оточеного міста чи спокійного виходу з населеного пункту -  вже перекриті",- наголосив Гайдай.

Росіян попереджають через гучномовці про те, що вони в оточені. Відео про це зняв однин з бійців. Воно оприлюднено на "Радіо Свобода".

"Військовослужбовці РФ! Сили оборони України захопили Лиман, подальший опір не має сенсу - ви оточені. Для того, щоб здатися, вам необхідно: вийти на дорогу або в населений пункт, скласти зброю та з піднятими руками дочекатися представників Збройних сил України та здатися їм у полон... Пам'ятайте - своїй владі ви не потрібні! Для них ви - "гарматне м'ясо". Ви потрібні своїм близьким вдома", - закликають через гучномовці російською мовою.

Також Сергій Череватий додав, що звільнення Лиману від російських окупантів важливе. Адже це є черговим кроком для деокупації українського Донбасу.

Він пояснив, що після звільнення Лиману в українських військових з’явиться можливість піти далі на Кремінну і Сіверськодонецьк.

Станом на ранок 1 жовтня в оточенні у місті Лиман Донецької області перебувають близько 5 тисяч російських військових. Про це заявив голова Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай.

«По Лиману. Окупанти попросили у свого керівництва можливості вийти, на що отримали відмову. Тепер у них є три варіанти дій: чи спробувати прорватися, чи здатися, чи всім разом загинути. Там їх близько 5 тисяч, точної цифри поки немає», — зазначив Гайдай.

Голова ЛОВА підкреслив, що 5  тисяч – це колосальне угруповання в оточенні. За його словами, такого ще не було в принципі.

Гайдай додав, що наразі всі шляхи підвезення туди боєкомплекту чи спокійного виходу цього угруповання з Лимана уже відрізані. 

Україна підписала заявку про прискорений вступ в НАТО

16 ракет по Запоріжжю - десятки загиблих і поранених , - Федоров повідомив подробиці

Школа на Львівщині носитиме ім’я Героя України Бобанича-Хаммера

Путін хоче знати відповідь США на ядерний удар по Україні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів