Львівські неонатологи врятували немовля з рідкісною вродженою патологією

11:49 20 січня 2023 р.

Фото до новини

Медики лікарні святого Миколая ввели рятівну ін’єкцію гормонів новонародженому малюку з патологією. Зараз Максимко почувається добре, він знову став активним та почав гарно їсти.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише  Dailylviv.com.

На 12-ий день після народження синочка Максимка мама Юстина зауважила, що хлопчик почав погано їсти та блював. Жінка спершу подумала, що все – через зміну суміші для годування. Та коли дитя зблідло й майже не рухалось, викликала швидку допомогу.

З Яворівського району до лікарні святого Миколая немовля доправили каретою швидкої в критичному стані – з шоком та утрудненим диханням. Лікарі одразу запідозрили, що у хлопчика – вроджене ендокринне захворювання. І після низки невідкладних аналізів та обстежень, виявили гіперплазію кори наднирників. Це вроджена патологія, при якій наднирники не виробляють достатньої кількості гормонів. Тому в дитини був дефіцит кортизолу – гормону, необхідного для підтримки всіх систем організму, а також регулювання добових ритмів та процесів обміну речовин. Захворювання – рідкісне та трапляється  в однієї дитини із 12 тисяч.

Одразу після народження патологія жодним чином не проявляється. Та вже за кілька тижнів діти втрачають вагу, знижується частота серцебиття, розвивається шок. Рятує таких пацієнтів лише замісна терапія. Тому хлопчику ввели ін’єкцію гормонів та його стан стабілізувався.

Зараз Максим добре почувається, він знову став активним та почав гарно їсти. Разом із мамою він уже повернувся додому. Хлопчик перебуває під спостереженням дитячого ендокринолога, адже прийматиме замісну гормонотерапію.

Львівські лікарі 6-рійній дівчинці подовжують уражену остеомієлітом плечову кістку на 8 см

Львівські лікарі зробили унікальну операцію: роз’єднали сечову та статеву системи

Львівські лікарі врятували недоношене немовля: історія породіллі з Київщини

Львівські лікарі пересадили нирку 4-річному хлопчику

Львівські лікарі врятували однорічну дівчинку з Харківщини з нейробластомою грудного відділу хребта

Львівські лікарі двотижневому хлопчику сформують штучний стравохід

 
 
 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів