Кому та чому потрібні ортопедичні матраци: думки експертів

19:45 30 травня 2023 р.

Фото до новини

Ранковий біль у спині, який вже став звичною справою, постійне недосипання навіть при тому, що тривалість нічного відпочинку цілком нормальна, вказують на те, що ваше спальне місце прийшов час замінити.

Оптимальним варіантом стане ортопедичний матрац. Він, насправді, потрібен не якійсь конкретній категорії людей, які страждають від захворювань опорно-рухового апарату, а дійсно кожному – від малечі до людей старшого віку.

Ортопедичні матраци – це вироби, які мають різноманітні варіанти наповнення та товщину, але при цьому виконують наступні функції:

  • підтримують хребет у фізіологічному положенні. Це стає профілактикою розвитку сколіозу та інших захворювань опорно-рухового апарату;
  • рівномірне навантаження. За рахунок цього вдається уникнути болю в спині та шиї;
  • профілактика розвитку захворювань хребта, артриту, остеохондрозу.

Зверніть увагу, ортопедичний та анатомічний матрац – це не одне й те саме. Останній має основну функцію – пристосуватись до форми тіла, що забезпечить абсолютний комфорт сну. Магазин матраців Matrasroll пропонує якісні та доступні моделі обох видів. Надається допомога в підборі та пропонуються лише якісні товари відомих виробників.

Параметри підбору ортопедичних матраців

Якщо завітати на сайт магазину ортопедичних матраців, то виявите величезну кількість їх різновидів. Кожен має свої особливості та ефекти, а також середню ціну. Це варто враховувати при підборі.

Пружинні моделі можуть мати залежний чи незалежний блок. Останній варіант пріоритетніший, адже хребет отримує необхідну підтримку, незалежно від тиску на інші зони матрацу. Що стосується безпружинних, то в них використовують такі наповнювачі, як кокосова койра, латекс, піна з ефектом пам’яті та інші матеріали, що відрізняються рядом параметрів.

Жорсткість – показник, який варіюється в межах від 1 до 5, причому п’ять – це максимально жорсткий виріб. Підбирати цей параметр варто, виходячи з віку та особливостей фізичного стану. Наприклад, дітям до 3 років рекомендується спати на жорсткому матраці, людям старшого віку – на м’якшому. Оскільки він зменшує навантаження на поперековий відділ хребта.

Звертайте увагу на кількість активних сторін. Це може бути 1 або 2. Якщо вона одна, то з обох боків матрац буде мати однакову жорсткість, сезонність. Якщо дві, то може містити м’яку та жорстку сторону, а також призначення для літа та зими.

45033_9845007

Огляд матеріалів наповнення

Всі властивості, що їх має матрац, залежать від наповнення. Варіантів досить багато, причому вони часто комбінуються. Серед найпоширеніших:

  • пінополіуретан (ППУ). Може бути різної щільності, що впливає на жорсткість. Витримує значний тиск, тому добре справляється з підтримкою тіла під час сну;
  • memory foam. Це похідний матеріал від ППУ. Особливість – в здатності підлаштовуватись під контури тіла, тим самим забезпечуючи комфортний нічний відпочинок. Саме піна використовується для анатомічних матраців;
  • латекс. Наповнювач з антибактеріальним ефектом. Має пористу поверхню, за рахунок чого вдається регулювати температуру. Добре зберігає тепло взимку, а влітку забезпечує охолодження. Латекс не вбирає запахи;
  • кокосова койра. Натуральні волокна оброблені спеціальними складами, які забезпечують тривалу експлуатацію. Матеріал добре вентилюється, не накопичує запахи та вологу. Саме матраци з кокосовою койрою рекомендовані для дитячих ліжечок до 3 років. В «дорослих» використовується в якості одного з шарів для надання виробу певної жорсткості.

Крім того, вирисовуються сизаль, термостійка повсть, композитна та ортопедична піни, термоволокно та бавовняне.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів