Дитяча лікарня Львова одержала допомогу від народу Тайваню

20:05 1 червня 2022 р.

Фото до новини

Найближчим часом дитяча лікарня Першого медоб’єднання Львова отримає сучасний ангіограф вартістю 800 тисяч доларів, які зібрав народ Тайваню.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.comАнгіограф дає змогу не лише проводити високоточну діагностику судин різного діаметру, але й виконувати безпосередні втручання у випадку тромбозу чи розриву судин, інсульту чи інфаркту. Кошти на ангіограф лікарня отримала у межах співпраці уряду Тайваню і Першого медичного об‘єднання Львова. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Дитяча лікарня у Львові від початку повномасштабної війни росії проти України постійно приймає евакуйованих поранених дітей. За цей час тут пролікували понад 700 маленьких українців. Зараз, кажуть лікарі, значно більше дітей зі серцевими патологіями потребують термінової допомоги, адже частина українських клінік через війну вимушено призупинила роботу.

За підтримки Міністерства охорони здоров’я України у Львові започаткували проект будівництва Національного реабілітаційного центру «Незламні». Це буде один з найбільш центрів Європи, де постраждалі від війни українці будуть отримувати комплексну реабілітаційну допомогу. Наразі важкопоранених зі Львова відправляють на лікування за кордон, але ці ресурси – обмежені. Тож вже за 9 днів у Львові відбудеться перша донорська конференція спільно з партнерами, які допоможуть збудувати такий центр.

У Львові сімейні лікарі з отоскопами правильніше скеровуватимуть пацієнтів у Центр слуху

До Львова перебазували філію Центру дитячої кардіології і кардіохірургії Києва

20 медиків-психологів працюють на залізничному вокзалі Львова: потрібні ще

Лікарі зробили унікальну операцію: дістали кулю з серця бійця, не зупиняючи його

У львівський госпіталь прибули 82 поранених та травмованих з різних областей та військових частин

Польовий госпіталь у Львові може розмістити 60 людей і працюватиме цілодобово

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів