Транспортування поранених з України до Німеччини й Іспанії: 23 швидких і мікроавтобус на один літак

22:02 20 травня 2022 р.

Фото до новини

Літак військових повітряних сил Німеччини, який курсує до польського Ряшева, охрестили шпиталем у небі.

Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф повідомив, що доставив до аеропорта польського Ряшева (Rzeszow-Jasionka Airport) 45 поранених війною людей і сімох осіб супроводу, пише Dailylviv.com.

Для цього знадобилося 23 швидких і один мікроавтобус.

Щоб вчасно доставити пацієнтів до місця призначення, командам бригад екстренки довелося виїжджати в дорогу ще вдосвіта.

З Польщі літаком Люфтвафе, який щочетверга до послуг України, пацієнтів доставили у лікувальні заклади Німеччини й Іспанії.

Літак військових повітряних сил Німеччини охрестили шпиталем у небі, адже у ньому шість модулів інтенсивної терапії і до 38 місць для пацієнтів з менш значними травмами або 56 місць для травмованих - усе залежить від медичних вимог.

На борту є системи вентиляції легенів, контролю функцій кровообігу і проведення інфузійної терапії, портативний ультразвукових апарат тощо. "Літаючий шпиталь" може полетіти без дозаправки 11 тис кілометрів.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови “Про забезпечення організації направлення громадян України для лікування за кордон”.

Про це йдеться в постанові № 593 Кабінету Міністрів України.

Згідно з новими змінами на лікування за кордон можуть відправляти військовослужбовців, які брали безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією рф проти України, перебуваючи безпосередньо в районах здійснення зазначених заходів.

Зі Львова сьогодні евакуювали в Німеччину найбільше поранених від початку війни (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів