Для проведення надскладних операцій до Львова приїхали нейрохірурги зі США

14:40 2 квітня 2024 р.

Фото до новини

Сьогодні в мерію завітала команда американських нейрохірургів, які приїхали до Львова безплатно консультувати та оперувати українців, які постраждали від війни.

На зустрічі з міським головою Львова Андрієм Садовим вони розповіли про свою місію і те, як вдається обмінюватися досвідом з львівськими хірургами.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Андрій Садовий детальніше розповів американським лікарям про екосистему НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN), де лікують, протезують та реабілітують людей з усієї України, які постраждали від російської агресії, а також про ініціативу UNBROKEN Cities – об’єднання міст з усього світу задля підтримки та розвитку реабілітації в Україні.

Читайте також: Прийшов з інфарктом до лікарки, а та ... відправила на роботу

Керівник місії американських нейрохірургів нейрохірург Люк Томич має українське коріння і приїхав сюди уже вчетверте. Він відзначив високу майстерність львівських хірургів та поцікавився, чим ще можна допомогти українським лікарям.

фото Романа Балука для Львівської міської ради

«Ваші лікарі дуже гарно оперують, це дуже високий рівень. Я навіть пропонував нашим лікарям приїхати сюди, бо ми не маємо такого великого досвіду у лікуванні травм, як ваші лікарі. Бо зараз, під час війни, ваші лікарі бачать більше, ніж будь-які лікарі у світі. Але також нам було би добре ще краще зрозуміти, як і в чому ми можемо допомогти, щоб це було найбільш корисно для вас. Ми радіємо, що в такий час ми з вами», - зауважив Люк Томич.

До слова, саме Люк Томич у 2014 році разом з дружиною-українкою заснував фонд «Разом для України», за підтримки якого з 2016 року відбуваються ці місії. Адже у Першому медичному об’єднанні Львова команда американських спеціалістів уже вчетверте. Цього разу лікарі вже оглянули 40 пацієнтів з усіх регіонів України, які постраждали від війни. Серед них є і дорослі, зокрема військові, і діти. Фахівці вже обрали тих, кого оперуватимуть.

Читайте також: У ЛМР повідомили вартість кв метра житла, що будують для людей, які проходять реабілітацію у Львові

Надскладні операції дорослим проводять у лікарні святого Пантелеймона, а дітям – у лікарні святого Миколая, де, якраз, і оперує Люк Томич, керівник місії. Разом з українськими колегами він оперує діток з епілепсією, судинними аномаліями та пухлинами головного мозку. Заплановано 6 операцій.

Загалом у цій місії бере участь 12 лікарів з різних міст та клінік США. Це нейрохірурги, неврологи, анестезіологи та медичні операційні сестри. Їхня мета – підтримати українських колег, які працюють у такий складний для України час. А ще поділитись власним досвідом хірургічного лікування пацієнтів з судинними патологіями, зокрема, аневризмами, артеріовенозними мальформаціями головного та спинного мозку, невралгіями трійчастого нерва, геміфаціальними спазмами, пухлинами головного та спинного мозку, а ще патологіями хребта та фармакорезистентною епілепсією. Триватиме місія до 5 квітня.

До слова, крім Львова, американські лікарі оперуватимуть ще у Вінниці, Івано-Франківську, Ужгороді, Дніпрі та Києві.

Нагадаємо, торік американський нейрохірург зі Старої Вижівки приїхав до Львова з колегами допомагати українцям.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів