У ЛМР повідомили вартість житла, що будують для людей, які проходять реабілітацію у Львові

13:41 2 квітня 2024 р.

Фото до новини

А принцип їхнього поселення ще напрацьовують разом з Єврокомісією.

Про це DailyLviv.com повідомив керівник ЛКП "Міжміське бюро технічної інвентаризації" Юрій Теліпський.

За словами Юрія Теліпського, це — перші будинки в Україні, які будуть цілковито інклюзивні.

"Мешканці, які мають користуватися цим майном, є людьми з інклюзією. Тут пандусів немає. Буде створено безбар'єрне середовище. Заходиш на перший поверх — одразу з дороги. Є паркінг, з якого можеш вийти й потрапити на будь-який поверх за допомогою ліфта",- розповів керівник ЛКП.

Як наголосив Юрій Теліпський, об'єкти будуть зроблені "під ключ", тобто з повним умеблюванням і побутовою технікою. На це донор — Європейська комісія надала 17,3 млн євро.  Вартість квадратного метра такого жила становитиме орієнтовно 1456 умовних одиниць.

Внесок міста у цей проєкт — земельні ділянки і комунікації: центральне теплопостачання, електроенергія і вода.

"Місто, як частину співфінансування  за грантовим договором,  взяло на себе питання комунікаці", - пояснив Юрій Теліпський.

Він повідомив, що будинки матимуть високий клас енергоефективно і не споживатимуть природного газу. Такі принципові вимоги Єврокомісії.

"Клас енергоефективності, на відміну від тих будинків, які будують в Україні, набагато вищий. Навіть при вимкненні світла, за допомогою сонячних панелей, забезпечуватимуть мешканцям живлення. Використовуємо також теплові помпи: повітря-повітря і повітря-земля. У критичних ситуаціях передбачено генератор",- сказав Юрій Теліпський. 

За його словами, грант передбачає аудит з боку Єврокомісії.

"Консалтингові компанії перевіряють якість будівництва, Їхні правоохоронні органи мають право прийти, ознайомитися",- повідомив керівник ЛКП.

"Напрацьовуємо принцип поселення з Європейською комісією. І до кінця року він буде оприлюднений на сайті ЛМР. Це точно будуть люди, які проходять реабілітацію", - наголосив очільник ЛКП.

Нагадаємо, у Львові на вулиці Миколайчука, поблизу Національного реабілітаційного центру “Незламні“ (“Unbroken”) забудовують дві ділянки - 0,7 га і 0.69 га. На кожній буде по 4 будинки на 5-6 поверхів і загалом - 209 квартир. У них впродовж року проживатимуть люди, які проходять реабілітацію у Національному реабілітаційному центрі “Незламні“ (“Unbroken”).

Додамо, відвідини об'єкта відбулися в рамках престуру “Ефективне управління громадами на Львівщині під час війни. Досягнення та виклики”, який спільно організували Харківський і Львівський пресклуби.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів