Американський нейрохірург зі Старої Вижівки приїхав до Львова з колегами допомагати українцям

17:11 11 травня 2023 р.

Фото до новини

Американський нейрохірург українського походження приїхав до Львова, аби допомогти рятувати пацієнтів із захворюваннями головного та спинного мозку.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Нейрохірурга звати Максим Шапіро. Народився лікар у селищі Стара Вижівка, що на Волині. Понад 20 років він оперує пацієнтів у США. Цього тижня нейрохірург приїхав на історичну батьківщину, щоб поділитись знаннями і досвідом з українськими колегами, які працюють у Першому медичному об’єднанні Львова.

Лікар приїхав з командою, яка складається з 12 спеціалістів: нейрохірурги, анестезіологи та лікарі-інтерни. У межах українсько-американської нейрохірургічної місії, закордонні лікарі провели у медзакладах 50 консультацій. Оглядали пацієнтів, найперше, із судинними патологіями: аневризмами та артеріовенозними мальформаціями головного та спинного мозку. Також консультували хворих з пухлинами, невралгіями трійчастого нерва та складними патологіями хребта. Виконували планові та невідкладні операції. Найважчим пацієнтам американські фахівці спільно з львівськими лікарями провели 30 ендоваскулярних та відкритих хірургічних втручань.

«Я дуже пишаюсь бути частиною цієї команди. Тутешні лікарі фантастичні, дуже віддані та турботливі. Вони працюють в складних умовах, але роблять це дуже добре. Я приїхав допомогти їм та підтримати українців у такий спосіб», - каже Максим Шапіро.

Візит нейрохірургічної команди зі США до українських лікарень відбувся у рамках доброчинної місії UANF2023, яку організував фонд Razom for Ukraine. Завдяки цій ініціативі, наші лікарі мали змогу ознайомитись з новітніми технологіями проведення мікронейрохірургічних і ендоваскулярних операцій.

Фахівці зі США допомогли ще й значним гуманітарним вантажем. Вони привезли з собою мікрохірургічні інструменти та дороговартісні витратні матеріали для львівських медичних закладів.

У Львові записують на консультації до нейрохірурга зі США

До Львова прибув особистий лікар Білла Клінтона, батько якого служив у дивізії СС Галичина

До Львова приїде кілька десятків американських лікарів, які допомагатимуть українцям

У Львові прооперують дітей лікарі зі США

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів