Зеленський увів в дію рішення РНБО про санкції щодо російських артистів

17:59 7 січня 2023 р.

Фото до новини

Президент України сьогодні, 7 січня, своїм указом ввів у дію рішення РНБО про санкції щодо 119 осіб, які працюють в сфері культури РФ.

Указ розміщено на офіційному сайті Президента, пише Dailylviv.com.

Персональні санкції передбачають блокування активів, заборону виведення капіталів за межі України, заборону участі в приватизації, позбавлення державних нагород України та багато іншого.

Під санкції потрапили: телеведуча Жанна Бадоєва, футболіст Анатолій Тимощук, репер Баста (Василь Вакуленко), артисти Ірина Аллегрова, Дмитро Білан, Михайло Галустян, Лариса Доліна, Філіп Кіркоров, Сергій Лазарєв, Лоліта, пропагандист Дмитро Кисельов, гуморист Євген Петросян та багато інших. Повний перелік опубліковано в додатку до рішення РНБО.

Указом введено в дію рішення РНБО від 6 січня 2023 року:

"1. Підтримати внесені Службою безпеки України пропозиції щодо застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

2. Застосувати персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до фізичних осіб згідно з додатком.

3. У зв’язку із застосуванням персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), передбачених пунктом 2 цього рішення, позицію 1783 додатка 1 до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 жовтня 2022 року "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", уведеного в дію Указом Президента України від 19 жовтня 2022 року № 726/2022, виключити.

4. Кабінету Міністрів України разом зі Службою безпеки України та Національним банком України забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), передбачених пунктом 2 цього рішення.

5. Міністерству закордонних справ України поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів".

Зеленський призупинив громадянство 13 священників УПЦ МП, - ЗМІ

СБУ опублікувала перший список проросійських кліриків УПЦ МЦ

Заробила у Криму медаль, російську пенсію і 12-річне ув'язнення: суд у Львові

У львівському ресторані відгуляли весілля під російську попсу з Вєркою Сердючкою (відео)

На Львівщині у громадському транспорті заборонена російська попса: пасажири поскаржаться на 112

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів