У центрі Львова відкривають Вінілклуб для поціновувачів грамплатівок

18:55 1 січня 2022 р.

Фото до новини

3 січня у центрі Львова відкриють новий Вінілклуб.

Про це повідомив його засновник Олег Мацех, пише Dailylviv.com.

За словами Олега Мацеха, клуб буде особливим.

"Цього разу ми представимо не тільки новий елітарний вініл, а й зосередимось на високому звучанні! Наша ідея - вивести культуру прослуховування вінілу на інший рівень та зробити її максимально доступною для усіх поціновувачів",- зазначив Олег Мацех.

Він також повідомив, що окрім вишуканого вінілу, у новому закладі буде представлена якісна апаратура на різні смаки, вимоги та можливості, яка кожному розкриє вініл по новому.

Перший Вінілклуб Олег Мацех з партнером відкрили у Львові кілька років тому.

Довідка

Грамофо́нна платівка, вінілова платівка - аналоговий носій звукових даних для відтворення на програвачі вінілових дисків (обертовому столі), де звук зберігається в рельєфі кругових доріжок диска у вигляді ви́гравійованої або відтиснутої спіральної борозенки (або пари борозенок — для стереозвуку) різної ширини, яка відповідає звуковим коливанням.

Вінілові платівки втрачають якість від подряпин або деформації, якщо зберігаються або використовуються неналежним чином, але якщо їх не піддавати впливу високої температури або механічних ушкоджень, — вінілові платівки мають потенціал, щоб слугувати протягом багатьох сотень чи тисяч програвань.

З появою у 1980-их роках лазерних компакт-дисків вінілові платівки пішли в тінь. Любителів музики не завжди влаштовують їх великі розміри при невеликій тривалості відтворення, їх крихкість, пошкоджуваність і порівняно невисока якість звуку. Але тонкі поціновувачі продовжують вважати, що аналоговому звукові старомодних платівок властива особлива теплота, життєвість, що не передається цифровим записом. З відмовою від лазерних дисків популярність вінілових записів почала відновлюватися.

Олег Мацех погодився стати директором ЛКП «Лев». Але остаточне рішення за міським головою і міськрадою Львова (відео)

Символ Євромайдану винайшли львів’яни (відео)

Імпорт ліків на Львівщині зупинився (відео)

У Львові гратимуть на скрипці Моцарта

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів