У Львові поліційні порадили працівниці магазину замість маски використовувати жалюзі (відео)

12:39 26 квітня 2021 р.

Фото до новини

І склали на неї адмінпротокол про 170-гривневий штраф за самотнє перебування у зачиненому магазині без засобу індивідуального захисту.


Про таку спецоперацію у Львові чотирьох поліціянтів написав у ФБ відомий громадський активіст і підприємець Олег Мацех, інформує Dailylviv.

"Маразм міцніє(:. Ця історія - щось середнє між хорором, драмою і комедією. Вчора нашу працівницю Вініл Клуб Анну оштрафували як фізичну особу(!) на 170 грн(!) за те, що вона перебувала без маски в закритому магазині в позаробочий час. На камерах видно, як стрімко четверо (!!!) поліцейських кинулися усувати «правопорушення», скориставшись при цьому камерою особистого телефону. Їх не зупинила вивіска на дверях про те, що магазин не працює, що вже майже дев’ята вечора, що двері зачинені і що в цей час, це вже не магазин, а приватна територія!

Довірлива дівчина, яка, сидячи біля вікна, мирно втикала у свій телефон, перелякалась та відкрила двері. В результаті двоє працівниць поліції склали протокол, в той час як інші двоє - охороняли вихід, роздивляючись на своєму телефоні дивні малюнки)). 

Під час складання протоколу Анна ще й отримала цінну пораду від представників закону - «повісьте на вікно жалюзі, щоб з вулиці не було видно, як Ви сидите тут без маски».

Штраф було накладено згідно з порушення пункту статті 44-3, частиною 2, де немає ні слова про те, що людина повинна бути в масці, у негромадському місці, адже ніхто не взяв до уваги, що в неробочий час магазин стає звичайним приміщенням, як і кожна приватна територія.

Мораль: Про який правовий рівень, ефективність та довіру до Національної поліції України можна говорити, якщо замість того, щоб займатись викриванням злочинів, крадіжок, зґвалтувань і т.д., її працівники займаються безглуздими складаннями протоколів. Та про який захист підприємців ми можемо говорити, якщо мають місце такі ситуації? З цієї історії можна зробити ще багато висновків, але очевидно одне: мешканці перших поверхів - не ходіть вдома без масок".

Вербна неділя у Львові без червоного карантину (доповнюється)

Львів – у жовтій зоні: що дозволили і коли. Що заборонили

У Львові відео з камер спостереження допомогло знайти викрадачів 800 тисяч гривень (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів