У ПЦУ дозволили змінювати час Великодніх Богослужінь: ворог готує провокації

12:57 19 квітня 2022 р.

Фото до новини

Православна Церква України поінформована про можливі провокації з боку ворога, тож благословляє перенесення Великодніх Богослужінь.

Про це під час телемарафону заявив Предстоятель ПЦУ Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, пише Dailylviv.com .

"Обов’язок Церкви – це захист життя і здоров’я як парафіян, так і духовенства від небезпеки російських обстрілів. Бо ми вже чули про анонсовані ворогом провокації. Тому Церква в цей час благословляє змінювати проведення пасхальних богослужінь. З урахуванням місцевої ситуації та умов комендантської години ці Богослужіння можуть переноситись на ранок у неділю, а не служитися, як зазвичай, уночі", – сказав Епіфаній. Його слова передає Релігійно-інформаційна служба України.

Водночас він зазначив, що всі бажаючі також матимуть можливість долучитися до онлайн-трансляцій. Наприклад, молитва з Михайлівського Золотоверхого собору транслюватиметься на телебаченні, а також на інтернет-платформі Православної Церкви України, сказав Митрополит Епіфаній.

«В час Великодня кожен повинен відчути радість свята, і тому агресор не зможе нас позбавити цієї великої радості, кожен у міру можливості зможе долучитися до святкування», – зауважив Предстоятель ПЦУ.

«Добро, яке перемагає завжди, присіче те зло, яке зараз намагається нас знищити, і всі разом, я переконаний, ми неодмінно досягнемо перемоги», – підкреслив Митрополит ПЦУ.

Патріотів України, які є парафіянами Московського патріархату, закликають переходити в ПЦУ

Дрогобицька тергромада заборонила УПЦ московського патріархату

Духовенство Львівської єпархії УПЦ (МП) вимагає незалежності церкви від Москви

На Львівщині храми чотирьох громад перейшли з УПЦ Московського патріархату до ПЦУ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів