У Львові заклали капсулу на будівництво Першого акустичного концертного залу в Україні

20:14 8 грудня 2021 р.

Фото до новини

У Львівському державному музичному ліцеї ім. С. Крушельницької триває будівництво Першого акустичного концертного залу в Україні. Сьогодні ж провели закладання капсули будівництва та його благословення.

У заході взяли участь Високопреосвященний Владика Ігор  Возьняк, народний депутат України Ростислав Тістик та заступник голови Львівської ОДА Іван Собко. Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

Владика Ігор Возьняк благословив закладення капсули та побажав ліцею втілити ще багато значущих для українського народу ідей.

«Такий концертний зал ніде в Україні ще не будується. Нехай Господь благословить цей світлий задум. Дякую директору ліцею, пану Левку Закопцю, за те, що Ви задумали це зробити. За останні роки у закладі є багато хороших змін», - сказав Владика Ігор Возьняк.

Будівництво Першого акустичного залу відбувається у межах реалізації державного інвестиційного проєкту Міністерства економічного розвитку «Створення першого в Україні акустичного концертного залу в приміщенні Львівського державного музичного ліцею ім. С. Крушельницької», за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики. Кошторисна вартість проєкту – майже 44 млн грн. Зал буде двоповерховим та зможе вмістити 260 – 290 глядачів.

«В Україні є небагато концертних залів. Всі вони збудовані 150-200 років тому. Проте саме акустичного концертного залу немає. У чому полягає акустика? У тому, що коли музиканти виступатимуть на сцені, ця акустика заповнить кожен куточок залу.

Ми, за підтримки Мінкульту, ініціювали будівництво концертного залу, де акустика матиме найважливішу місію – донести до кожного слухача всі відтінки людського голосу. Вже до кінця 2022 року плануємо відкриття концертного залу, де виступатимуть найвідоміші музиканти світу», - розповів Лев Закопець, директор Львівського державного музичного ліцею ім. С. Крушельницької.

Довідково:

Історія музичного ліцею починається з 1838 року, коли за часів Австро-Угорської імперії у Львові відкрили музичну школу. З історією школи XIX ст. пов’язані відомі імена: Й. Рукґабер (перший директор школи), Й. Башни, Й. Ельснер, К. Мікулі (довголітній ректор академії та керівник школи).

Після довготривалої перерви роботу школи відновили у 1939 р. за ініціативою видатного українського композитора та піаніста Василя Барвінського. Від 1944 року заклад діяв як середня музична школа-десятирічка, що у 1959 році реорганізована у середню спеціалізовану музичну школу-інтернат. 1963 року школі присвоїли ім'я всесвітньо відомої української оперної співачки Соломії Крушельницької.

Школа налічує 7 музичних відділів та понад 20 музичних спеціальностей. Тут навчаються 395 учнів з понад 10 областей України, працюють 155 викладачів.

Львів'яни у хатніх капцях послухають 30 концертів у несподіваних локаціях

Музична сенсація: в органному залі Львова прозвучить справді перший український фортепіанний концерт

Львів чотири дні слухатиме Моцарта-молодшого

 

 

 

 
 

 

 

 

 
 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів