У Львові відкриють UNESCO Cultural Centre: приїде спеціаліст

09:01 8 вересня 2022 р.

Фото до новини

ЮНЕСКО оголосила про надання 1,5 мільйона доларів США на відкриття UNESCO Cultural Centre у Львові.

За задумом, це має бути місце для зустрічей і обміну досвідом митців, проведення навчальних програм і різноманітних культурно-мистецьких заходів. Відкрити новий культурний центр мають вже за кілька місяців. Про це повідомляє Урядовий портал, пише Dailylviv.com

«Для України дуже важлива допомога міжнародних організацій у питанні відновлення культурного сектору нашої країни. Тому ми вдячні ЮНЕСКО за рішення створити такий центр у Львові та сподіваємося на підтримку й інших заходів щодо захисту української культурної спадщини», - сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, що 30 серпня під час зустрічі у штаб-квартирі ЮНЕСКО Міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка і Генерального директора організації Одрі Азулай були узгоджені дії щодо прискорення фінансування з боку ЮНЕСКО конкретних потреб культурної сфери України вже цього року.

Йшлося, зокрема, про створення культурного центру у Львові, прискорене внесення Одеси до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, а також про захист української культурної спадщини, передовсім напередодні зими, у 8 областях - Чернігівській, Сумській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Херсонській.

Генеральний директор ЮНЕСКО ухвалила рішення скерувати до Києва спеціаліста для координації цих дій. Співробітник доповнить команду місцевих експертів.

46 країн оголосили бойкот сесії ЮНЕСКО на росії. Україна пропонує Львів

Український борщ зареєструвала ЮНЕСКО як п'ятий елемент

Росія згине від поезії вільних: понад 10 тисяч віршів сімома мовами написано в час війни

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів