У Львові для безхатьків та самотніх організували Різдвяну вечерю і Вифлеємську гостину

21:47 6 січня 2022 р.

Фото до новини

У Центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб та в Українському католицькому університеті.

Про це повідомила пресслужба ЛМР і сайт Українського католицького університету, пише Dailylviv.com.

У переддень Різдва Христового, 6 січня, працівники Центру обліку та нічного перебування бездомних осіб для людей, які отримують послуги в цій установі, накрили святвечірній стіл. Тож до півсотні людей, які через різні життєві обставини не мають домівки, змогли спільно покуштувати традиційні святвечірні українські страви.

Різдвяна вечеря, як і щороку, мала традиційні для українського столу страви. Це кутя, смажена риба, вареники, борщ, голубці, пампушки, узвар. Розпочали вечерю зі спільної молитви, а по завершенні – колядували.

В організації вечері працівникам Центру традиційно допомагали громадські організації, благодійники та підприємці, за що в установі їм дуже вдячні. Цього року благодійники для кожного учасника вечері підготували ще й святкові подарунки. Кожен отримав пакунок, у якому були зимова шапка, рукавички, шкарпетки та інші необхідні речі.

Різдвяна вечеря у Центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб відбулася уже тринадцятий рік поспіль.

Сьогодні також в Українському католицькому університеті відбулась Вифлеємська гостина, яку організували працівники та студенти навчального закладу.

150 самотніх та бездомних людей прийшли на Святу вечерю у трапезну Українського католицького університету. 26 років поспіль у Надвечір’я Різдва Христового, 6 січня спільнота УКУ організовує благодійну акцію «Вифлеємська гостина» – Святвечір для львів’ян у потребі, а також доставляє святкові обіди для пацієнтів лікарень.  

Організатори «Вифлеємської гостини» цьогоріч передали страви для Святої вечері для сотні пацієнтів Обласної клінічної психіатричної лікарні. Ще 100 харчових пакетів доставили волонтерам спільноти святого Егідія, які роздають їжу людям у потребі на околицях міста Львова.

Після спільної молитви у храмі Святої Софії Премудрості Божої всі зібрались у Трапезній на Святу вечерю, яка традиційно складалася з 12-ти пісних страв. Атмосферу святкування доповнив хор «Стрітення» колядками.  Через відеозв’язок до гостей звернувся владика Борис Ґудзяк, Президент УКУ, Архиєпископ і митрополит Філадельфійський УГКЦ.  

Організувати Святвечір для людей в потребі УКУ вдалося завдяки пожертвам від багатьох працівників та друзів університету. Спільнота Українського католицького університету дякує всім, хто долучився до підтримки акції «Вифлеємська гостина».

8 січня у Львові для ходи звіздарів перекриватимуть рух транспорту

На Львівщині оберуть найкращу газдиню

У Львові встановили головного Дідуха міста

У Львові 7 і 9 січня центр міста буде закритий для руху транспорту

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів