При Українському католицькому університеті у Львові створять реабілітаційний центр

13:14 9 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Школа фізичних терапевтів при УКУ стане кузнею нових кадрів в першу чергу для лікувально-реабілітаційних закладів Західного регіону нашої країни.

«Днями у Львові відбулася міжнародна науково-практична конференція «Фізична реабілітація в Україні», присвячена проблемам реабілітаційного напрямку в медицині та соціальній політиці. Організаторами конференції виступили Український католицький університет, ряд громадських організацій в Україні та діаспорі», – повідомили сьогодні, 9 листопада, в прес-службі міністерства оборони України, де також поінформували:

«Ініціатором проведення такої конференції стала Уляна Супрун, голова гуманітарної ініціативи Світового конгресу українців «Захист патріотів», яку нещодавно призначено директором школи реабілітації Українського католицького університету (УКУ). В конференції взяли участь керівник напрямку реабілітації агентства з підтримки НАТО («NSPA NATO») військовий хірург-травматолог з США Фредерік Пежо, полковник у відставці Роман Гайда, фізичний терапевт з Торонто Рената Роман, ерготерапевт, керівник реабілітаційної клініки Наталя Заразка, провідні фахівці в галузі реабілітації з України, США, Канади.

Міністерство оборони України представляли помічник Міністра оборони України професор, полковник медичної служби Всеволод Стеблюк, який виступив з доповіддю «Особливості бойової фізичної та ментальної травми у ветеранів війни: диференційовані підходи до реабілітації», а також фізичний терапевт відділення відновного лікування Військово-медичного клінічного центру Західного регіону Леся Каландяк та військовослужбовці, які проходили лікування у ВМКЦ Західного регіону. Школа фізичних терапевтів, яка буде створена при Українському католицькому університеті стане кузнею нових кадрів в першу чергу для лікувально-реабілітаційних закладів Західного регіону.

За допомогою трастових фондів НАТО при Українському католицькому університеті буде створено реабілітаційний центр. Аналогічні освітні програми з підготовки магістрів фізичної терапії та ерго-терапії за підтримки міністерства оборони Канади та проекту Ліги українок Канади «Ангели хоронителі України» стартують при факультеті біомедичної інженерії КПІ та з підготовки лікарів фізичної та реабілітаційної медицини — в Українській військово-медичної академії. Клінічними базами для реалізації проекту стануть Київський та Ірпінський військові госпіталі та санаторій міністерства оборони України «Пуща-Водиця».

Про це повідомили сьогодні, 9 листопада, в прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів