У Львові встановили головного Дідуха міста

13:51 6 січня 2022 р.

Фото до новини

Багато років поспіль Різдво у Львові розпочинається з винесення та встановлення головного Дідуха міста. Традиційний символ різдвяних свят сьогодні, 6 січня, урочисто поставили на площі Яворського.

Мер Львова Андрій Садовий разом з дітьми, депутатами, військовими та медиками під супровід коляди від гурту KURBASY та муніципального хору «Гомін» вирушили із площі Ринок на площу Яворського, де й було встановлено головного Дідуха міста.

«Боротьба світла і темряви, добра і зла є вічною, як цей світ. Різдвяні історії – не тільки про народження Ісуса Христа, але й про царя Ірода, який винищив тисячі людей, щоб мати владу. В житті є ситуації, коли ти стикаєшся зі злом, бідою, але тільки велика віра в Бога, у власні сили, в спільність сім’ї, громади дає поштовх йти вперед і перемагати.

Українці мають традицію встановлювати дідуха, адже, як кажуть, дідух до хати – вся біда з хати. Тому сьогодні я хочу побажати всім нам багато любові і радості, які є в серцях кожного з нас, але треба їх просто побачити і відкрити. Цю любов потрібно роздавати оточуючим.

Ще хочу попросити сьогодні за столом кожного окремою молитвою подякувати нашим воїнам, які зараз захищають Україну.

Бажаю всім веселих свят, любові і щоб все в нас було добре. Христос Рождається»,  – сказав Андрій Садовий, міський голова Львова.

«Сьогодні ми є біля цього величезного обжинкового снопа, який ми називаємо дідухом. Здавна у такий різдвяний час в оселю його заносив найстарший голова родини, переважно дід. З тих часів дідух є запорукою родинного передання традицій. Він також є символом достатку і надії на те, що Господь буде до нас прихильним. Тому сьогодні, урочисто встановлюючи головного дідуха Львова, помолімося до Бога і попросімо, щоб він допомагав нам», – наголосив о. Михайло Білецький, настоятель храму Стрітення Господнього УГКЦ.

Цьогоріч на відкриття головного Дідуха Львова завітав і мер Коломиї Богдан Станіславський.

«Дорогі львів’яни, прийміть найщиріші вітання з Коломиї. Бажаємо вам миру і любові. Хочемо від нашого міста додати до вашого дідуха наш коломийський дідух та кутю, аби все у вас було добре», – зазначив Богдан Станіславський.

Опісля для всіх присутніх виступали гурт KURBASY, Львівський муніципальний хор «Гомін» та вихованці дитячого колективу «Намисто».


У Львові 7 і 9 січня центр міста буде закритий для руху транспорту

8 січня у Львові для ходи звіздарів перекриватимуть рух транспорту

Різдво у Львові: повна програма святкових заходів на території МТГ

Новий рік без снігу: куди долетять українці на новорічні свята

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів