Сливки-ленивки, якими торгує компанія Порошенка, відмовляються перейменовувати на вершки

12:27 10 вересня 2023 р.

Фото до новини

Бо керівництву ДП КК "Рошен" уже тринадцять років більше смакують вершки, названі російською мовою зі сленговою приправою, і відмовитися від такої назви воно категорично не хоче.

Відомий громадський активіст і волонтер, захисник української мови у всіх сферах життя Святослав Літинський сьогодні опублікував у ФБ відповідь директора ДП КК "Рошен" Геннадія Осіяненка на заувагу мовного контролера щодо використання у назві солодощів Roshen російськомовного бренду "Сливки-ленивки".

Про це інформує Dailylviv.com.

Компанія-виробник, йдеться у відповіді директора, зареєструвала торговельну назву "Сливки-ленивки" ще у 2010 році і не має наміру відмовлятися від неї. На цій підставі директор просить Святослава Літинського утриматися від голослівних звинувачень продуцента цих солодощів. 

Власником компанії Roshen є родина експрезидента України Петра Порошенка, лідера партії "Європейська солідарність", який йшов на останні президентські вибори з гаслом "Армія. Мова. Віра". 

Усі його прихильники були впевнені, що мова - українська, а не російська. Точніше, вершки, а не "сливки". На крайній випадок - сливи (сливки), ті, що на сливці ростуть.

Тоді сьогодні в час боротьби проти "русского міра" ДП КК "Рошен" міг би написати, що "Ленивки" - це назва особливого сорту сливок, вирощеного у селі Ленивка.

Солодке і війна: продажі Roshen впали у шість разів, закривають фабрики

Порошенко-президент не зрікся своєї бізнес-імперії

У Львові облили червоною фарбою крамницю «Roshen» (оновлено: відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів