Культура (cтор. 61)

Фото для новини

22:27 19 травня 2021 р.

Нептуна, Амфітріту, Адоніса, Діану та левів-охоронців Ратуші одягнуть у вишиванки

Завтра в Україні відзначають День вишиванки. З нагоди цього у Львові вже традиційно античні статуї (Нептуна, Амфітріти, Адоніса, Діани) та фігури левів-охоронців Ратуші одягнуть у вишиванки. Також у вишивану сорочку одягнуть найбільшого лева міста, якого встановили до сторіччя ЗУНР.

Культура

Фото для новини

13:36 19 травня 2021 р.

У Львові пролунала музика, заборонена Третім рейхом: відео з концерту

15 травня у Меморіальному музеї тоталітарних режимів «Територія Терору» відбулась унікальна подія - солісти оркестру INSO-Lviv відкрили для слухачів музику, що була заборонена у Гітлерівській Німеччині. Подія відбулась з нагоди Дня Європи.

Культура

Фото для новини

12:48 19 травня 2021 р.

Помер головний диригент Львівського театру опери та балету

19 травня у Львові помер головний диригент Львівського театру опери та балету, народний артист України Михайло Дутчак. Йому було 67 років. Михайло Дутчак помер після тривалої важкої хвороби.

Культура

Фото для новини

10:16 16 травня 2021 р.

Міжнародний день музеїв у Львові: спецпрограма

18 травня Львів разом з усім світом відзначатиме Міжнародний день музеїв. Для події у 2021 році Міжнародна рада музеїв ІСОМ затвердила тему: «Майбутнє музеїв: перевинайдення та переосмислення».

Культура

Фото для новини

08:42 14 травня 2021 р.

На Львівщині на одну народну артистку стало більше

У Львівському академічному обласному музично-драматичний театрі ім. Ю. Дрогобича (м. Дрогобич) відбувся бенефіс народної артистки України Надії Цибульської, під час якого заступник голови Львівської ОДА Іван Собко вручив актрисі державну нагороду «Народна артистка Україна».

Культура

Фото для новини

19:19 13 травня 2021 р.

У Львові на честь Папи Римського Івана Павла ІІ планують перейменувати вулицю і площу

У червні цього року виповнюється 20 років, як Папа Римський Іван Павло ІІ з пастирським візитом відвідав Україну, зокрема Львів. З нагоди цього місто готує програму заходів, серед яких, зокрема, планують перейменувати одну із львівських вулиць, а також площу.

Культура

Фото для новини

15:08 12 травня 2021 р.

Світові зірки джазу приїдуть до Львова на Leopolis Jazz Fest 2021

Фестиваль Leopolis Jazz Fest 2021 стане першою великою концертною подією, яка пройде в Україні з початку пандемії. Закордонні артисти, зірки джазу, підтвердили свою готовність приїхати для Львова та чекають на зустріч зі слухачами.

Культура

Фото для новини

13:44 12 травня 2021 р.

Андрій Макаревич виступив у Львові з аншлагом

Російський музикант і лідер рок-гурту "Машина часу" Андрій Макаревич відвідав Львів, а також виступив із джазовим проєктом YO5 на відкритому повітрі у клубі FESTrepublic.

Культура

Фото для новини

18:06 6 травня 2021 р.

20 реліквій XII-XV ст., які колекціонери подарували храму Петра і Павла, демонструють у Львові

Сьогодні, у День міста, в музеї-підземеллі Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла Львівської архиєпархії УГКЦ відкрили виставку християнських реліквій XII-XV століття «Ars sacra: Подорож у середньовіччя». Це близько 20 унікальних натільних реліквій, які львівські колекціонери подарували храму. Виставку зможуть оглянути всі охочі.

Культура

Фото для новини

15:07 6 травня 2021 р.

Відкриття століття: у Львові вперше прозвучать мініопери Довбуш і Біла циганка (відео)

У червні у Львівському органному залі уперше прозвучать дві опери забутого на століття композитора і священника Порфирія Бажанського “Довбуш” і “Біла циганка”.

Культура

Фото для новини

10:26 6 травня 2021 р.

Сьогодні на площу Ринок повернеться 1300 рік (відео)

6 травня Львів відзначає 765-ту річницю з дня заснування міста. Відтак о 13.00 год. біля головного входу до міської Ратуші відбудеться оновлена урочиста церемонія з нагоди Дня міста Львова.

Культура