Культура (cтор. 39)

Фото для новини

14:24 9 серпня 2022 р.

Храм у Солонці освятив Митрополит Епіфаній і ще 100 священнослужителів

Сьогодні, 9 серпня, напередодні свята Преображення Господнього, у селі Солонка Львівської області Предстоятель Православної церкви України Митрополит Епіфаній та ще майже 100 священнослужителів ПЦУ з усієї України освятили храм Преображення Господнього.

Культура

Фото для новини

12:29 2 серпня 2022 р.

Зруйнували стіну з туалетами і віднайшли ікону 18 століття. А під нею - барокові розписи

Ікону святого Вінсента, покровителя сиріт, виявили над дверима львівського Музею Митрополита Андрея Шептицького у Львові після того, як демонтували стіну, збудовану за радянських часів.

Культура

Фото для новини

15:14 28 липня 2022 р.

Українці і євреї пригощали німців борщем подяки

Учора понад 300 гостей зібралося на території Єврейської громади у місті Карлсруе (Німеччина) на заході, організованому українськими переселенцями – DANKEBORSCHTSCH («Борщ подяки»).

Культура

Фото для новини

08:42 28 липня 2022 р.

Дерев‘яну церкву 1787 року на Львівщині допомагає відновити Полоніка

У Зарудцях завершують відновлення храму. Як повідомили у департаменті міської агломерації, старовинну дерев‘яну церкву, датовану 1787 роком, вже покрили мідною бляхою та частково оббили деревом всередині і ззовні. Залишився нижній ярус під дахом.

Культура

Фото для новини

19:36 25 липня 2022 р.

В Україні, а не на: Рада польської мови ухвалила рішення про вживання прийменників з назвою Україна

Рада польської мови заохочує широко використовувати словосполучення «в Україні» та не визнає поєднання прийменника «на» зі словом «Україна» за єдино правильне

Культура

Фото для новини

21:46 23 липня 2022 р.

Тиха українізація: як у модульному містечку Маріяполіс переходять на рідну мову (відео)

Ініціативна група вчителів організувала освітній проєкт «Розмови українською» для внутрішньо переміщених людей, які проживають в модульному містечку «Маріяполіс» та впродовж кількох тижнів допомагала їм адаптуватися до нового місця проживання, вдосконалюючи свою розмовну українську мову.

Культура

Фото для новини

08:44 22 липня 2022 р.

Виставку з посмертною маскою Тараса Шевченка відкриють сьогодні у Львові

Унікальна філателістична виставка «Незламний, нескорений козацький дух українського народу», триватиме у Львові 7 днів. На виставці буде представлено особливо цінний експонат – посмертну маску Тараса Шевченка.

Культура