У центрі Львова відреставрують будинок-пам’ятку архітектури національного значення

15:08 11 жовтня 2024 р.

Фото до новини

На вулиці Вірменській, 17 у Львові відреставрують і відновлять втрачені історичні елементи в будинку.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Йдеться про реставрацію з пристосуванням житлового будинку під громадську функцію на вулиці Вірменській, 17, зі збереженням всіх історичних елементів.

Відреставрований будинок фактично не буде відрізнятись від наявного вигляду будівлі, єдина зміна – відновлена історичного аттика в стриманій формі, тобто буде відновлено втрачений елемент історичної будівлі.

Аттик – декоративна стінка над карнизом, яка завершує будівлю. Його часто прикрашають архітектурними деталями: барельєфами, скульптурами чи іншими орнаментами.

Читайте також: У Львові у незадовільному стані 13 471 балкон. Дві програми ремонту

«Після наукових досліджень було виявлено, що там раніше був невеликий аттик, який власне і планується відтворити. Є відповідний висновок управління історичного середовища та висновок-лист від Мінкульту, який не заперечує щодо проведення таких робіт.

Цей проєкт заявниками буде далі подано на Міністерство культури для проходження всіх наступних процедур і погоджень. Також буде проінформовано в ЮНЕСКО щодо всього комплексу реставраційних робіт.

Це дуже відповідальний об’єкт, адже тут є залишки і готичні, і ренесансові, збережені цінні дерев’яні балки перекриттів і фрагменти розписів. Всі ці речі мають бути тактовно збережені, законсервовані у всіх формах», – розповів під час виконкому Антон Коломєйцєв, головний архітектор міста Львова.

Нагадаємо, фермерське господарство і три компанії профінансують відновлення у будинках-пам’ятках архітектури, які постраждали від ракети рф.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів