У Львові у незадовільному стані 13 471 балкон. Дві програми ремонту

11:49 11 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Торік у Львові обстежили усі балкони у багатоквартирних житлових будинках.

У Львові продовжує діяти Програма співфінансування ремонту балконів у будинках, які не є пам’ятками. Минулого року завдяки цій Програмі було відремонтовано 49 балконів – 40 індивідуальних балконів та 9 загального користування. А вже цього року вдалося відремонтувати 57 балконів, на 23 балконах тривають ремонтні роботи. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

За інформацією департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, цього року відремонтували 57 балконів, а на 23 балконах ще тривають ремонтні роботи. 

Зокрема:

Галицький район – відремонтовано 14 балконів, 10 в роботі;

Франківський район – відремонтовано 5 балконів, 5 в роботі;

Залізничний район – відремонтовано 7 балконів, 2 в роботі;

Шевченківський район – відремонтовано 10 балконів, 2 балкони в роботі;

Личаківський район – відремонтовано 12 балконів, 3 в роботі;

Сихівський район – відремонтовано 9 балконів, 1 в роботі.

«Програма ремонту балконів на умовах співфінансування, коли 80% коштів платить місто, а 20% – мешканці, продовжує діяти і роботи тривають. У середньому ремонт одного балкону коштує 60-100 тис. грн. Тут варто відзначити, що балкони – це приватна власність. Тому мешканці зобов’язані пильнувати, щоб ця частина їх помешкання була у належному стані», – наголошують у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Нагадаємо, минулого року у Львові обстежили усі балкони у багатоквартирних житлових будинках. У незадовільному стані виявили 9270 індивідуальних балконів і 4201 балконів загального користування. Відтак, мешканцям – власникам квартир з аварійних балконів, розповіли, якими Програмами можна скористатися, щоб відремонтувати свій балкон.

Мешканці, які є власниками балконів у будинках-пам’ятках архітектури, для проведення ремонту балкону можуть подаватися на участь у Програмі співфінансування реставрації балконів у житлових будинках-пам’ятках архітектури. Детальніше консультацію щодо цієї програми можна отримати, звернувшись в управління охорони історичного середовища. А документи потрібно буде подати до ЦНАП. 

Власники індивідуальних балконів у будинках – не пам’ятках архітектури, що перебувають у поганому стані, можуть подаватися на спеціальну Програму підтримки співвласників багатоквартирних будинків у проведенні невідкладного чи капітального ремонтів, реконструкції, ремонтно-реставраційних робіт спільного майна у багатоквартирних будинках Львівської МТГ. Ремонт балкону відбуватиметься на умовах співфінансування: 80% готове оплатити місто, а 20% – за мешканцем. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів