У Києві скасовують історико-архітектурний опорний план Львова

14:57 13 жовтня 2024 р.

Фото до новини

14 жовтня у Шостому апеляційному адміністративному суді міста Києва відбудеться розгляд справи щодо скасування історико-архітектурного опорного плану Львова.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com. Забудовник «НЬЮ-ТРЕЙДІНГ ЛЬВІВ» намагається оскаржити документ, який був затверджений Міністерством культури на початку цього року. Цей план має ключове значення для збереження історичних зон міста.

Ще у 2017 році місто замовило розробку цього плану для чіткого регулювання будівництва в історичних районах Львова. Однак забудовник прагне побудувати 25-поверховий будинок на вулиці Липинського, що суперечить положенням затвердженого плану. 

Київський окружний адміністративний суд раніше скасував документ у закритому режимі, не заслухавши позицію міської ради.

Міська влада подала апеляцію і вимагає відкритого судового процесу. Мер Львова Андрій Садовий наголошує, що такі рішення не можуть ухвалюватися за закритими дверима, адже йдеться про архітектурну спадщину ЮНЕСКО.

“Це абсурд! Місто Львів не було залучено до справи, хоча цей план безпосередньо стосується нас,” – зазначив Андрій Садовий.

У засіданні візьмуть участь судді Мєзєнцева Є. І., Епель О. В. та Файдюк В. В. Міська рада закликає громадськість та Міністерство культури підтримати збереження архітектурної спадщини Львова.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів