Імам Львова став муфтієм мусульман України

13:40 10 листопада 2022 р.

Фото до новини

Імам Львова Мурат Сулейманов обраний муфтієм з терміном повноважень 4 роки.

6 листопада в Ісламському культурному центрі Києва відбулися загальні збори за участю повноважних представників двадцятьох релігійних громад ДУМУ «Умма». Про це повідомляє Духовне управління мусульман України, пише Dailylviv.com.

За словами керівників «Умми», відкрита збройна агресія РФ і тимчасова окупація нових територій на сході та півдні України дуже вплинули на діяльність духовного управління. Однією з найгучніших подій стало звільнення з посади багаторічного муфтія Саїда Ісмагілова. Він залишив духовну діяльність та приєднався до команди парамедиків на фронті. Ввесь цей час обов'язки муфтія виконував один із його заступників, імам Ісламського культурного центру Львова Мурат Сулейманов.

Під час урочистої частини учасники висловили подяку Саїду Ісмагілову за багаторічну плідну працю на посаді муфтія. Від імені всіх членів Умми Мурат Сулейманов вручив першому муфтію духовного управління почесну грамоту за значний особистий внесок у розвиток мусульманської спільноти України, служіння ісламу та Україні.

Учасники ухвалили рішення продовжити термін повноважень посадових осіб на 4 роки. Обрано нового муфтія ДУМУ «Умма», голову і членів правління. 

За результатами виборів муфтієм став імам Львова Мурат Сулейманов (на світлині - у центрі в першому ряді) з терміном повноважень 4 роки. 

Новим головою правління ДУМУ «Умма» одностайно обрали Ділявера Саідахметова. Членами правління обрані Мухаммад Мамутов (заступник муфтія), Іслям Гімадутін (заступник голови правління), а також Хамза Іса, Хаджимурад Путилін і Сейран Арифов. 

Учасники ухвалили заяву загальних зборів, у якій закликали цілий світ, у тому числі мусульманські країни, підтримати Україну в її справедливій боротьбі проти Росії.

Кримські татари відкрили у Львові мусульманський релігійний центр «Іхсан» (відео, оновлено)

Завтра Львів проведе в останню путь Героїв - Рустема Мамут оглу Аблятіфова і Євгена Довганя

Сьогодні у Львові святкуватимуть Курбан-байрам

У Львові пом’янули жертви депортації

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів