Завтра Львів проведе в останню путь Героїв - Рустема Мамут оглу Аблятіфова і Євгена Довганя

19:45 29 вересня 2022 р.

Фото до новини

Завтра, 30 вересня, Львів прощатиметься зі ще двома Героями. Рустем Мамут оглу Аблятіфов та Євген Довгань загинули у боях з російськими окупантами.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com

Чин похорону Євгена Довганя відбудеться у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла об 11:00. Об 11:30 – міська церемонія прощання з Героєм на площі Ринок. Поховають військовослужбовця у селі Сновичі Золочівського району.

Чин похорону і церемонія прощання з Рустемом Мамут оглу Аблятіфовим відбудеться завтра за мусульманською традицією. Міська церемонія, на якій можна буде попрощатись на віддати шану воїну, відбудеться на площі Ринок о 14:00.

Відтак о 14:30 - церемонія прощання у Ісламському культурному центрі ім. Мухаммада Асада, що на вул Лінкольна, 29А. Поховають Героя на окремому полі Голосківського цвинтаря поряд з похованнями кримських татарів. 

Біографії Героїві 

Рустем Мамут оглу Аблятіфов (03.12.1964-24.09.2022) Одесит.

Екстерном закінчив Національний університет «Одеська морська академія», згодом –Таврійський інститут підприємництва та права і Українську академію державного управління при Президентові України. Здобував диплом доктора філософії у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

У мирний час працював у колишньому Державному комітеті України у справах національностей та міграції, головним консультантом юридичної служби у Представництві Президента України в Автономній Республіці Крим та заступником директора товариства з обмеженою відповідальністю «Агентство «Кримські Новини».

Учасник Революції Гідності та руху «Євромайдан-Крим». Після анексії півострова переїхав з родиною до Львова.

Викладав історію киримли у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

У 2016-2018 роках виконував бойові завдання у зоні АТО. Із початком повномасштабного вторгнення боронив державу у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

Євген Довгань (06.03.1963-24.09.2022) Уродженець села Сновичі Львівської області.

Начався у Сновицькому закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів. Закінчив Відокремлений структурний підрозділ «Львівський фаховий коледж Львівського національного університету природокористування».

Після завершення навчання протягом 1981-1983 років проходив службу у військах протиповітряної оборони.

У мирний час працював на колишньому Львівському домобудівному комбінаті №2 та у будівельній компанії ПАТ «Холдингова компанія «Еко-Дім».

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини. Боровся із російськими окупантами у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Євгена Довганя залишилися дружина, донька і брат.

Львів прощається з Героєм Іллею Шагаровим, у якого залишилися батько, дружина, 8 братів і 4 сестри

Сьогодні Львів прощатиметься з Героєм Максимом Мансуровим

Завтра у Львов віддадуть шану п'яти Героям, які боронили Вітчизну від окупантів

Сьогодні Львів попрощається з Героєм Володимиром Іванюком, батьком трьох дітей

Завтра у Львові проведуть в останню путь Героїв - Олександра Полюховича і Ксенію Грицину

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів