На честь львів’янина назвуть ісламський культурний центр

12:44 27 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: velychlviv.com

Урочисте відкриття Ісламського культурного центру імені Мухаммада Асада (Леопольда Вайса) відбудеться 5 червня о 13.00.

Львівський ісламський культурний центр функціонуватиме на вулиці Авраама Лінкольна, 29а. Він стане дев’ятим закладом такого типу, серед створених в Україні. Проте унікальністю цього центру стане те, що він носитиме ім’я уродженця Львова – Мухаммада Асада (Леопольда Вайса), який вніс величезний внесок у розвиток ісламу в світі.

Організатори заходу – Духовне управління мусульман України «Умма», ВАГО «Альраід» та місцева релігійна громада «Ен-Небрас». У церемонії відкриття візьмуть учать представники органів влади, чиновники, релігійні та громадські діячі.

У програмі відкриття центру заплановані: презентація перекладу смислів Корану українською мовою за редакцією українського вченого Михайла Якубовича та відкриття меморіальної дошки присвяченої Мухаммаду Асаду. Організатори переконані, що Ісламський культурний центр імені Мухаммада Асада стане центром духовного життя не тільки мусульман Львівщини, але й одним з головних майданчиків міжкультурного та міжконфесійного діалогу у регіоні.

Засновники центру наголошують: «Захід України завжди з повагою ставився до всіх релігій та культур і відкриття львівського ІКЦ стане ще одним підтвердженням цього факту».

Наприкінці березня у Львові на проспекті Свободи вже відкрили Мусульманський релігійний центр, де кримські татари та інші місцеві апологети ісламу мають можливість здійснювати щоденні молитви. Натомість Леопольд Вайс народився 1900 року в єврейській родині на вулиці Кохановського у Львові (зараз вулиця Левицького). Його дід був рабином із Чернівців, але для себе він обрав іслам і став видатним журналістом, громадським і політичним діячем, а також науковцем, що зробив переклад Корану англійською мовою.

Про це повідомили на сайті «Духовна велич Львова».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів