Диригентку Оксану Линів вимагають позбавити звання Почесної амбасадорки Львова

09:21 3 вересня 2022 р.

Фото до новини

Петицію "Про позбавлення диригентки Оксани Линів звання Почесної амбасадорки Львова" розміщено на сайті електронних петицій ЛМР 31 серпня.

Автором петиції є Олександр Сирцов. За чотири дні під цим документом зібрано 30 підписів. Для розгляду петиції в ЛМР її має підписати ще 470 осіб впродовж 57 днів.

Як зазначено в петиції, українська диригентка Оксана Линів, яка зараз працює в Європі, зокрема була дирегенткою Байротського вагнерівського фестивалю у Німеччині та керівником відомих музичних колективів.

За свої міжнародні успіхи і відданість розвитку української культури її відзначили званням Почесної Амбасадорки міста Львова.

"Водночас, виступаючи з патріотичними гаслами, Оксана Линів виявилася вкрай нерозбірливою у своїй музичній співпраці, наслідком чого є постійні скандали щодо її співпраці з російськими виконавцями та виконанням творів російських авторів під приводом “музика вище цього і вона не належить одній державі”. Зокрема, як вона сама повідомила на своїй ФБ, - спільним DVD із записом опери Вагнера “летючий голландець” з заслуженим дєятелем іскуств рф Дмітрієм Черняковим", - йдеться в петиції.

Раніше, як наголошено в петиції, Оксана Линів працювала диригенткою на Вагнерівському фестивалі із тим же Дмітрієм Черняковим. 7-9 квітня 2022 року вона як музична директорка Комунального театру Болоньї здійснила постановку опери Чайковського “Іоланта”, у якій, за її задумом, мали взяти участь українські і російські виконавці. Однак низка українських виконавців відмовилась стояти на одній сцені з представниками країни-агресора.

"Вважаємо, що така позиція співпраці з музикантами, що представляють країну-агресора є несумісною з пропагандою української культури та перекреслюють всі здобутки Оксани Линів у цій царині. Тому вимагаємо від міського голови Львова позбавити Оксану Линів звання Почесної амбасадорки міста Львова", - йдеться в петиції.

486 підписів зібрано під двома петиціями за демонтаж пам'ятника Моцарту у Львові. Потрібно тисячу

Мільйон підписів зібрала петиція про суд над Путіним

Українці забувають підписати петицію про трибунал над Путіним

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів