За два автобуси з Фінляндії заступник міського голови на Львівщині заробив три статті КК

13:20 4 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Працівники ДБР вдячні представникам міста Тампере і Асоціації українців у Фінляндській Республіці за надану гуманітарну допомогу і сприяння у розслідуванні цього кримінального провадження.

Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно першого заступника міського голови однієї з міськрад у Львівській області. Про це повідомило Державне бюро розслідувань, пише Dailylviv.com

Посадовець вимагав у волонтера 100 тисяч гривень за передачу військовим автобуса «Вольво», який міська рада раніше отримала як гуманітарну допомогу з Фінляндії.

Загалом від фінських благодійників надійшло 3 автобуси, двома з яких чиновник вирішив розпорядитися на власний розсуд. Один транспортний засіб посадовець вирішив не ставити на облік у міськраді, а одразу передав приватній установі. А ще один погодився передати військовим за 100 тисяч гривень. Обидва автобуси ДБР вилучило і передало на потреби військових підрозділів.

Ухвалою суду чиновника відсторонили від посади. Також суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Заступника мера обвинувачують в отриманні неправомірної вигоди і нецільовому використанні гуманітарної допомоги під час війни, а також у зловживанні службовим становищем (ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 201-2, ч. 2 ст. 364 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Працівники ДБР вдячні представникам міста Тампере і Асоціації українців у Фінляндській Республіці за надану гуманітарну допомогу і сприяння у розслідуванні цього кримінального провадження.

Працівницю Держпродспоживслужби у Львівській області спіймали на хабарі

Полювання за тисячу доларів: директор мисливського господарства на Львівщині брав хабар

Правоохоронці затримали у Львові завідувача Сихівським цвинтарем (оновлено)

На Львівщині судитимуть за хабар фінінспектора

Львів: керівницю КП з функціями ДАБІ затримали за підозрою у хабарництві

Процесуальне керівництво здійснює Львівська обласна прокуратура.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів