Правоохоронці затримали у Львові завідувача Сихівським цвинтарем (оновлено)

12:34 8 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: zaxid.net

Співробітники управління протидії злочинності у сфері економіки обласного управління МВС викрили 6 липня директора одного з львівських цвинтарів, котрий одержав неправомірну вигоду в сумі 1000 гривень.

Правоохоронці встановили, що ці гроші 38-річний чоловік вимагав та одержав від львів’янки. За ці кошти посадовець пообіцяв жінці надати місце для поховання її родички на кладовищі.

За цим фактом розпочато досудове розслідування за частиною 1 статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років.

Про це повідомили сьогодні, 8 липня, в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління МВС. Натомість у прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 8 липня, «Щоденному Львову»:

«Цього понеділка завідувача Сихівського цвинтаря затримали з підозрою в отриманні хабара, у розмірі 1000 грн – начебто за надання місця для поховання. Як повідомив директор ЛКП «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг» Василь Глова, дозвіл на поховання було видано ще минулого тижня, а названу суму грошей родичка цієї людини з власної ініціативи як подяку поклала на стіл завідувача.

Одразу після цього, за його словами, працівники Управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС затримали чоловіка та склали акт. Василь Глова розповів:

«У п’ятницю ввечері до цвинтаря звернулась старша жінка, з проханням видати дозвіл на поховання мешканки іншого міста. Керівник установи цей дозвіл видав, а людина поїхала його оформляти.

Цього ж понеділка в кабінет до завідувача зайшла інша жінка, яка подякувала за виданий дозвіл та поклала 1000 грн йому на стіл. В кабінет одразу ж зайшли працівники Управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС, розпочали відеозйомку та склали акт». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів