Як на заміні квартир ексголова ДПСУ і директор будкомпанії у Львові отримали 11 млн грн

23:12 28 жовтня 2022 р.

Фото до новини

28 жовтня 2022 року НАБУ та САП повідомили колишнім голові Державної прикордонної служби України, начальнику першого окремого відділу капітального будівництва ДПСУ та директору приватної компанії-забудовниці про підозру у зловживанні владою та службовим становищем.

Про це інформує пресслужба НАБУ, пише Dailylviv.com

Як стало відомо Dailylviv.com з інсайдерських джерел, йдеться про житловий комплекс "Велика Британія" будівельної компанії "Ріел".

Як зазначають у НАБУ, внаслідок зловживання владою та службовим становищем забудовник одержав неправомірну вигоду у понад 10,68 млн грн. Дії всіх осіб кваліфікували за ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Слідство встановило, що приватна компанія мала збудувати та передати у першому півріччі 2019 року ДПСУ 66 квартир у центрі Львова для подальшого заселення прикордонників та їхніх родин.

Натомість ДПСУ отримала 53 квартири у передмісті Львова, загальна вартість яких, за результатами експертизи, на 10,68 млн грн дешевша за нерухомість у Львові.

Попри укладені договори з ДПСУ, компанія-забудовниця продала квартири у Львові, які фактично мали відійти прикордонникам, стороннім покупцям.

Тому запропонувала схему «заміни» голові ДПСУ, який пристав на пропозицію. Слідство має докази, що посадовці ДПСУ діяли у змові з директором приватної компанії, від початку усвідомлюючи її невигідний як для Держприкордонслужби, характер.

Прикордонники пропускали ухилянтів від військової служби без відміток в інформбазі

Митник і два прикордонники організували на кордоні зелений коридор для ухилянтів

Прикордонникам підвищили зарплату

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів