Військовослужбовцям збройних сил РФ повідомлено про підозру за злочини у Бучі (фото)

15:37 28 квітня 2022 р.

Фото до новини

Прокурори Бучанської окружної прокуратури Київської області заочно повідомили про підозру 10 військовослужбовцям 64 окремої мотострілецької бригади Сухопутних військ збройних сил РФ у складі 35 загальновійськової армії у жорстокому поводженні з цивільним населенням й інших порушеннях законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Про це повідомляє офіс Генпрокурора, пише Dailylviv.com. За даними слідства, під час окупації міста Буча впродовж березня 2022 року російські військові тримали у заручниках цивільних людей, які не брали участі у бойових діях і не мали зброї. Окупанти не забезпечували їх продуктами харчування і питною водою.

Підозрювані позбавляли людей можливості вільно пересуватися, ставили їх на коліна, зав’язували очі липкою стрічкою і ганчірками, руки зв’язували пластиковими хомутами. Потерпілим погрожували вбивством і цілеспрямовано стріляли у їх напрямку.

З метою отримання інформації про розташування військовослужбовців ЗСУ і територіальної оборони, а в окремому випадку і безпричинно, російські військові завдавали мирним мешканцям тілесні ушкодження. Людей били кулаками по тілу, прикладом зброї по ногах, пальцях ніг і грудній клітині. Крім того, окупанти грабували місцеве населення, забираючи особисті речі і побутову техніку.

Підозрюваних буде оголошено у розшук з метою їх затримання і притягнення до кримінальної відповідальності. Наразі перевіряється їх причетність до скоєння інших злочинів, зокрема умисних вбивств. 

Досудове розслідування здійснює Бучанське райуправління ГУ Нацполіції в Київській області, оперативний супровід - Департамент захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції України. 

Прокурори Київщини вдячні журналістам проєкту «Слідство Інфо» за плідну співпрацю у встановленні особистих даних військових країни-агресора, які порушували закони і звичаї війни, передбачені міжнародними договорами.

Хто впізнає цих російських військовослужбовців і має свідчення про їх причетність до інших звірств - надсилайте докази на єдиний хаб https://warcrimes.gov.ua/

або звертайтеся до:

Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75;

Бучанської окружної прокуратури: 063-530-69-06.

Випалювали свастику на тілах дівчат: Генштаб оприлюднив фото з Гостомеля

Під Києвом знйшли тіла жінок, яких окупанти хотіли спалити

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів