Військкомати в Україні замінять на територіальні центри комплектування

16:47 31 березня 2021 р.

Фото до новини

Створено Єдиний державний реєстр військовозобов’язаних і розпочаті проєкти щодо цифровізації процесів військового обліку: е-реєстрація, е-військовий квиток, е-транспорт, е-ТЦК.

30 березня прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов’язку та ведення військового обліку».

Про це повідомила пресслужба Міноборони України, пише Dailylviv.

Ці зміни Міністерство оборони України спільно з іншими відомствами сектору безпеки та оборони розробляло протягом майже двох років.

«Настав кінець ери військкоматів. Замість них в Україні діятимуть територіальні центри комплектування відповідно до адміністративно-територіального устрою держави. У випадку загострення ситуації на доукомплектування військових частин тепер відведені лічені дні, що відповідає вимогам „Стратегії воєнної безпеки України“ щодо всеохоплюючої оборони. Створено Єдиний державний реєстр військовозобов’язаних та розпочаті проєкти щодо цифровізації процесів військового обліку: Е-реєстрація, Е-військовий квиток, Е-транспорт, Е-ТЦК. І це тільки верхівка айсберга. Ми не просто зміцнили Збройні Сили, але й дали інструменти для впровадження змін у інших складових сектору безпеки та оборони, а й держави в цілому», — зазначив міністр оборони Андрій Таран.

Він також наголосив, шо на шляху реформування Збройних Сил України до існуючого інституту контрактників додали і професіоналів у запасі —інститут резервістів, які добровільно підписуватимуть контракт. Законодавчо закріплено можливість у випадку критичної загрози державі миттєво ввести у стрій наймотивованіших захисників України. На таких резервістів пошириться увесь комплекс соціальних пільг і гарантій, які передбачені для мобілізованих осіб.

«Сучасні та прогнозовані виклики змушують нас модернізувати систему оборони, робити її більш гнучкою та здатною оперативно реагувати на загрози. Ми рухаємося в ногу з часом, подібні моделі існують в США, Фінляндії, Чеській Республіці, Державі Ізраїль, Австрії, Великій Британії, а тепер і в Україні. Для наших громадян це означає, що поряд із технічним оснащенням і переозброєнням Збройних Сил, тепер удосконалилася і сама організація оборони», — підкреслив міністр оборони України Андрій Таран.

Під час весняного призову до війська підуть 655 юнаків з Львівщини

20 офіцерів з Львівщини йдуть служити на півтора року

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів