В Іспанії знайшли чоловіка, який розсилав листи з вибухівкою

15:04 25 січня 2023 р.

Фото до новини

Заарештований є громадянином Іспанії і до виходу на пенсію працював державним службовцем у міській раді Віторії.

Про це повідомила газета El Pais, пише Dailylviv.com.

Агенти національної поліції затримали цієї середи в Міранда-де-Ебро (Бургос) 74-річного чоловіка як ймовірного автора відправки шести листів з піротехнічним матеріалом, які викликали антитерористичну тривогу в Іспанії наприкінці листопада і на початку грудня минулого року. Серед одержувачів цих листів були керівник Уряду Педро Санчес та посольства України і США в Мадриді.

Заарештований є громадянином Іспанії і до виходу на пенсію працював державним службовцем у міській раді Віторії. Слідство вказує на те, що він нібито діяв сам і невідомо, щоб був пов'язаний з будь-якою групою.

У цей час поліція проводить обшук за його адресою в місті Бургос, де він проживав один. В операції «Конверт» однією з головних зачіпок стали марки.

Усі листи, надіслані з Вальядоліда, містили саморобні пристрої, які активували невеликий заряд пороху за допомогою волосіні, призначеної для спалаху, тобто викликання раптового полум’я, і враження металевими шматочками — крихітними кульками — як осколками.

Із шести листів з піротехнічним матеріалом, які нібито надіслав нині затриманий пенсіонер, спрацював лише один, той, що надійшов в українське представництво, і завдав легких тілесних ушкоджень працівнику. Решта чотири були підірвані вибухотехніками з поліції, а останній, той, який надійшов на авіабазу, вдалося знешкодити і його вміст повністю вилучити, що полегшило поліцейське розслідування. Розслідування було зосереджено на конвертах з коричневого картону розміром приблизно 18 на 10 сантиметрів і їхньому вмісті, які були піддані різним криміналістичним експертизам у пошуках відбитків пальців і слідів ДНК. 

Посилки з вибухівкою в Іспанії: хто виконавець і за що погроза,- розслідування ЗМІ

Терор проти українців за кордоном: ще два посольства отримали листи з погрозами, - Кулеба

В Іспанії затримали блогера Анатолія Шарія, якого підозрюють у державній зраді

Іспанія відправить в Україну поліціянтів і відкриє у Толедо навчальний центр для українських військових

400 українських снайперів пройдуть підготовку в Іспанії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів