У ресторані гості військового і контррозвідника побилися через російську попсу

15:32 12 листопада 2023 р.

Фото до новини

Поліція підтвердила, що веде провадження за статтею “Хуліганство”.

Цю історію розповів Центр протидії корупції, пише DailyLviv.com.<Нещодавно соцмережі сколихнула історія, яка трапилася у вінницькому ресторані "Арталь". Там, зі слів місцевих журналістів, святкував день народження працівник департаменту військової контррозвідки СБУ Дмитро Сивак (на фото праворуч). В іншій залі відзначав день народження військовий, який служив на передовій.

Журналісти з посиланням на учасників подій розповідають, що на святкуванні контррозвідника увімкнули російський шансон - "Владімірскій централ", потім "Приходите в мой дом, мои двери открыты".

Читайте такожКлієнтка Fashion Club під російську попсу з порушенням ПДР демонстративно проїхалася площею Ринок у Львові

Гості військового зробили гостям Дмитра Сивака зауваження. Після чого, зі слів очевидців, почалася бійка, ініціатором якої був контррозвідник та його батько Руслан Сивак зі Львова (на фото ліворуч). <Поліція підтвердила, що веде провадження за статтею “Хуліганство”.

Санкція за нею передбачає обмеження волі до 5 років або позбавлення волі до 4 років. Прокуратура додала, що до події "можливо, причетні співробітники Служби безпеки, департаменту контррозвідки". ЦПК придивився ближче до родини контррозвідника СБУ Сивака. І виявив, що на бабусю Дмитра Богданну Сивак з 2021 року записаний мінівен Volkswagen Caravelle 2018 року випуску.

За нашими приблизними підрахунками, на момент купівлі аналогічне авто могло коштувати до $40-45 тисяч. 75-річна жінка на цьому авто не їздить і, за нашими даними, ніколи не їздила.

Читайте також: У львівському ресторані відгуляли весілля під російську попсу з Вєркою Сердючкою (відео)

Також на батька контррозвідника Руслана Сивака записані з 2020 року авто Volkswagen e-Golf 2019 року випуску (зараз аналогічні продають в діапазоні $20 тисяч) і з 2021 року - мотоцикл BMW R 1250 RT 2019 року випуску (зараз такий продають за майже $17 тисяч).

При цьому, жодних даних про те, що бабуся чи батько Дмитра Сивака мали чи мають бізнес, у реєстрах немає. Як родині контррозвідника, особливо бабусі, вдалося придбати такий автопарк, ми запитали в батька контррозвідника Сивака. Але конструктиву не вийшло.

Читайте також: Арестович став на захист одесита, який виконував у Львові російські пісні, і заспівав на його підтримку (відео)

"Якби Богданна Михайлівна мала Бентлі Континенталь якийсь там великий, ну, без питань. І то - то не ваше діло. Вона все життя пропрацювала, 40 років, військовою була", - сказав чоловік. Потім пан Сивак скерував нас до свого адвоката. А коли ми попросили контакти цього адвоката, сказав, що, як ми їх не знаємо, то нема чого дзвонити.

За інформацією з власних джерел редакції «20 хвилин», серед постраждалих, які зробили зауваження, троє чоловіків. Це військовий, стоматолог і юрист.  Був ще четвертий постраждалий, якого зі струсом мозку доправили в лікарню. Це львів'янин Руслан Сивак.

Він, за словами очевидців, крутив шансон і був ініціатором бійки разом з сином Дмитром Сиваком, який є військовослужбовцем Департаменту військової контррозвідки СБУ. Він і святкував свій день народження, який був 1 листопада.

Також СБУшник мав при собі нагородну зброю, пістолет Glock-17, отриманий в березні цього року від тодішнього міністра оборони Олексія Резнікова. Також в їх компанії було ще два працівники контррозвідки, які встановлюються нашою редакцією. 

Нагадаємо, народна депутатка зі Львова констатувала кризу жанру у зів'ялого нарциса Арєстовіча.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів