У нового керівника Львівської митниці провели сім обшуків, – Нефьодов

20:02 15 січня 2020 р.

Фото до новини

У Львівській області нове керівництво Держмитслужби намагається звільнити з роботи понад 200 митників.

Голова Державної митної служби Максим Нефьодов розповів Громадському радіо про те, що через реформування відомства з'явилися погрози від криміналітету і їхніх кишенькових громадських організацій. 

- Погрожує не тільки криміналітет у сенсі бандитів, - каже Максим Нефьодов. - Ми знаємо, що в нас часто користуються послугами якихось кишенькових громадських організацій або псевдоактивістів, які інколи не допускають новопризначених керівників до робочих місць, і кажуть, що ті, хто були раніше – це міцні професіонали. Ну й що, що трохи заплямовані? Зате вони гарні люди, треба зберігати за ними посади. На жаль, вони дуже часто користуються ще не до кінця оновленими правоохоронними органами. Я можу назвати нещодавній приклад, коли у нового керівника Львівської митниці провели сім обшуків. А знаєте, у чому його підозрюють? У тому, що 19 років тому в його трудову книжку буцімто були внесені некоректні відомості. Тобто це просто методи тиску, але це означає, що там ми робимо щось таке, що викликає у нечесних ділків ненависть і бажання з нами боротися. 

Наразі ми перебуваємо в процесі звільнення понад 500 недоброчесних митників. Наприклад, тільки у Львівській області це понад 200 людей. Загальна кількість працівників – понад 10 тисяч. Тому зараз ми кажемо про те, що ми звільняємо десь 500-600 найбільш одіозних співробітників, після чого ми починаємо процес повноцінної переатестації тих людей, хто залишився. Ми хочемо перевірити цих людей на доброчесність, знання законодавства і професіоналізм".

Інформагенція Zaxid.net повідомляє, що лише у листопаді 39-річний Володимир Цабак очолив новостворену Галицьку митницю, яка об'єднала митні структури Івано-Франківської, Львівської та Тернопільської області. Практично відразу ж його почали атакувати громадські активісти, підконтрольні львівському бізнесмену Ігорю Кривецькому, а уже 10 січня у його службовому кабінеті та вдома у нього і у членів його родини провели обшуки співробітники ДБР та прокуратури. Деякі місцеві медіа з посиланням на лідера ГО «АвтоЄвроСила» Олега Ярошевича розповсюдили інформацію про вилучення у Цабака під час обшуків значних сум готівки і нібито доказів його незаконної діяльності.

Нагадаємо, що ще у 2015 році Львівська митниця зобов’язалася сприяти волонтерам та учасникам АТО, підписавши меморандум про співпрацю

Працівники Львівської митниці оформили в січні-жовтні 2019 року товарів вартістю 117 мільярдів гривень.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів