У Моршині 10 млн грн віддадуть підприємцю-змовнику

21:32 8 грудня 2021 р.

Фото до новини

Моршинська міська рада уклала договір на капітальний ремонт спортивних майданчиків з ТОВ «Торгово-промислова компанія «Будспорт» за майже 10 млн грн. Її власника раніше штрафували за «розпил» тендерів.

Проведуть реконструкцію існуючих спортивних майданчиків та міні-футбольного поля, які розтшовані на вул. Івана Франка, поблизу стадіону «Медик». Технічним завдання передбачено, що «Будспорт» проведе ремонт покриття на цій території, закупить і змонтує нове обладнання для баскетбольного поля, тенісного корту, замінить покриття на футбольному полі та встановить освітлення. Про це розповіли Наші гроші.Львів, пише Dailylviv.com

Найбільшу частину витрат для компанії-переможця складуть матеріальні ресурси ‒ 6,6 млн грн або 67% від суми закупівлі. Натомість на прибуток закладено 69 тис. грн, що менше 1% від суми контракту. Також із «Будспортом» після підписання контракту уклали додаткову угоду, за якою у 2021 році компанії заплатять лише 10 тис. грн, а решту ‒ у наступному році.

Участь у торгах, окрім ТОВ «ТПК Будспорт», участь взяло лише ТОВ «Будівельний регіон» із пропозицією на 17 тис. грн дорожчою. Під час торгів «Будівельний регіон» не знижував вартість своїх послуг. Загальна економія на закупівлі становила 1,4%.

Власником ТОВ «Торгово промислова компанія «Будспорт» є Роман Блащак. «Наші гроші. Львів» неодноразово писали про ТОВ «Еліт спорт груп»,  засновником якої Роман Блащак був до вересня 2020 року. Ця компанія розігрувала торги з пов’язаною фірмою ТОВ «Європейський парк». Фірми узгодили поведінку на тендері з реконструкції майданчика для оздоровчого комплексу «Прикарпаття». Після публікації АМКУ оштрафував фірму на 136 тис. грн.

Крім штрафу, компанія не може брати участь у відкритих торгах, таких як вищезгаданих. У 2017 році «Еліт спорт груп» отримало держзамовлень на 56 млн грн і ще на 4 млн грн у 2018 році. З того часу, за даними YouСontrol, фірма не отримує таких замовлень.

Тоді як «Будспорт» створили наприкінці 2017 року і компанія активно отримує нові контракти. Зокрема лише у 2021 році ця цифра становила 146 млн грн.

Капремонт за 3 млн площі Відродження в місті Рудки: всі стежки ведуть до Слонівських

За крадіжку землі військового містечка у Брюховичах відправили під домашній арешт

З чотирьох змовників торгів для Львівського держуніверситету безпеки життєдіяльності оштрафували лише одну

Готель французької мережі Ibis Red прокуратура у Львові не змогла заборонити

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів