Суд зобов'язав Східницьку селищну раду надати тендерні документи на побудову дороги до комплексу Зіновія Козицького

12:30 19 липня 2024 р.

Фото до новини

Дорога на околиці Східниці за бюджетні кошти прокладена до приватного відпочинкового комплексу, 50% в якому належить батькові начальника ЛОВА Зіновію Козицькому.

Про це повідомив львівський волонтер Святослав Літинський, пише DailyLviv.com.

За словами Літинського, суд зобов'язав Східницьку селищну раду надати копії проєктно-кошторисної документації, яка була використана для робіт з тендеру на  побудову дороги до комплексу батька голови ЛОДА Зіновій Козицького.

"У травні я звернувся із запитом в селищну раду в якому просив надати електронні копії проєктно-кошторисної документації, яка була використана для робіт по тендеру, однак селищна рада мені відмовила з посиланням на те, що "погугліть собі і знайдете".

Вчора суд визнав дії селищної ради неправомірними та зобов'язав надати мені запитувану інформацію по цьому тендеру та стягнув із Східницької селищної ради судові витрати",- наголосив Літинський.

Як раніше заявляв Святослав Літинський, торік з обласного бюджету на реконструкцію дороги надали понад 23 млн грн. Завершити роботи планують до кінця 2024 року. Відпочинковий комплекс, до якого прокладають дорогу, зводить львівська компанія "Нормаз плаза".

Нагадаємо, у червні, суд зобов'язав НАБУ внести до ЄРДР відомості про дорогу, до відпочинкового комплексу Зіновія Козицького.

Як повідомляв раніше DailyLviv.com, ЛОВА замовила у Новому Кропивнику будівництво Центру безпеки громадян за 33 млн грн, що в півтора раза вище за ринкову ціну. Директором і засновником фірми, яка виграла тендер, є «Будівельний альянс Монтажпроект», сина львівського підприємця Ігоря Гринкевича. Фірма за свою коротку історію неодноразово ставала предметом негативних публікацій в ЗМІ.

Додамо, 5 жовтня 2023 року під тиском громадськості начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький видав розпорядження "Про обмеження непершочергових видатків місцевих бюджетів Львівської області".

А перший заступник начальника ЛОВА Андрій Годик повідомив, що за дорученням начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького розпочато аналіз інформації від ОТГ щодо оголошених та запланованих ними у 2023 році закупівель.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів