Козицький доручив усім керівникам РВА, рад і тергромад переглянути оголошені закупівлі. Про облраду забув

23:01 22 вересня 2023 р.

Мітинг під стінами ЛОВА 22 вересня 2023 року

Мітинг під стінами ЛОВА 22 вересня 2023 року

Упродовж тижня вони повинні зробити аналіз вже оголошених закупівель та тих, що заплановані у 2023 році, на предмет їх доцільності та пріоритетності.

Про це повідомив перший заступник начальника ЛОВА Андрій Годик, пише Dailylviv.com.

За словами Андрія Годика, сьогодні начальник Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький скерував доручення головам громад. Відповідно до доручення, вони упродовж тижня повинні зробити аналіз вже оголошених закупівель та тих, що заплановані  у 2023 році (незалежно від методів закупівель) на предмет доцільності таких закупівель та їх пріоритетності.

"Оскільки станом на сьогодні немає чітких критеріїв визначення критично важливих та пріоритетних закупівель, саме органи місцевого самоврядування як розпорядники коштів, та суб’єкти, які чітко розуміють першочергові потреби громади, повинні проаналізувати закупівлі своїх структурних підрозділів та комунальних підприємств та розглянути питання про скасування закупівель з низьким ступенем пріоритетності.

Водночас щоб цей процес був об’єктивний та неупереджений, надзвичайно важливо щоб на загальнодержавному рівні були закріплені єдині пріоритети, єдині критерії і дієві механізми контролю та реагування на порушення",- зазначив Годик.

Вочевидь, це доручення стало реакцією начальника ЛОВА на серію протестів мешканців Львівщини проти бюджетних витрат на некритичні цілі у час війни.

Сьогодні під стінами ЛОВА відбулася третя акція протесту - мітинг з цього приводу.

Нагадаємо, кілька днів тому Козицький заявив, що начальник ЛОВА не має повноважень обмежити некритичні витрати тергромад Львівщини і порадив громадським активістам вертатися з цими проблемами до голів громад або до Державної аудиторської служби України.

У дорученні начальник ЛОВА нічого не сказав про закупівлю товарів, робіт і послуг, які здійснює Львівська обласна рада. Першим це зауважив волонтер, організатор акцій протесту під стінами ЛОВА Святослав Літинський.

100 львів'ян пікетували ЛОВА: наступної п'ятниці вийдуть на протест знову

Замість дронів для ЗСУ держава інвестує у дорогу на приватний курорт, лижеролерну трасу, спортивну їдальню 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів