15 вересня громадські активісти знову пікетуватимуть ЛОВА задля обмеження некритичних витрат

18:16 14 вересня 2023 р.

Фото до новини

Вдруге на одиничний пікет вийде громадський діяч і волонтер Святослав Літинський, який мріє скерувати на потреби армії 5 мільярдів гривень некритичних тендерів.

"В цю п'ятницю на 16:30 я знову виходжу на пікет до ЛОВА, на Винниченка. З тією ж вимогою – зупинити усі некритичні витрати, - написав Святослав Літинський у ФБ, інформує Dailylviv.com. - Попередній пікет пройшов одночасно з близько 60 іншими особами. І ми отримали добрий результат. Тендер на спортивні споруди на 96 млн було скасовано. 

Вчора я опублікував список інших некритичних тендерів по області на 5 мільярдів гривень, капремонт місцевих доріг, проведення каналізації в селах, де її ніколи не було і т.д.

Якщо за один пікет нам вдалося виграти для армії 96 мільйонів, то для виграшу в 5 мільярдів нам треба лише 52 тижні. Лише 1 рік. Щотижня виходити на пікет.

Або треба, що підтримала ширша громадськість.

Конструктивно:

Я написав лист до Максима Козицького та Юрія Бучка (начальника і заступника начальника Львівської обласної військової адміністрації - Dailylviv.com) про створення робочої групи, яка б переглянула оголошені тендери, визнала їхню некритичність та зупинила всі з них, які некритичні. Саме так, як пропонував Степан Куйбіда – переглянути та скасувати всі некритичні тендери. Почавши власне з ЛОВА.

На підтримку такого конструктивного вирішення вийду знову. Дуже сподіваюся, що питання забезпечення армії грошима з наших податків хвилює львів'ян не менше за жителів Одеси, де на одиничні пікети проти некритичних витрат виходять понад 600 осіб.

Бо лише разом можемо щось змінити. Я буду в цю п'ятницю на 16:30 на Винниченка біля Львівської обласної державної адміністрації".

Днем раніше Святослав Літинський написав у ФБ: "Учора Кабінет Міністрів України запропонував проект Закону України, де пропонується:

– дорожній фонд у загальний бюджет (95,2 млрд гривень);

– ПДФО військовослужбовців, поліцейських  (25,8 млрд за 2023 та 93,7 млрд у 2024) забрати в місцевих громад з 1 жовтня 2023 і розподілити:

- 50 % – Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації;

- 50 % – Міністерству з питань стратегічних галузей промисловості України для виготовлення продукції оборонного призначення.

Отже, тепер чітко, хто винен у позбавленні громад ПДФО? Той, хто втілював побудову нових стадіонів".

Начальник ЛОВА не має повноважень обмежити некритичні витрати тергромад Львівщини

Кілька десятків осіб разом з Літинським прийшли на одиничні пікети під ЛОВА

Фонтани зачекають: Зеленський відреагував на скандали з видатками бюджетів

Прем'єр назвав 5 керунків, куди уряд спрямовує всі гроші

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів