На дорогу до приватного готелю у Східниці ЛОВА дала 23 млн грн - волонтер (відео)

15:18 9 травня 2024 р.

Фото до новини

За ці кошти можна було купити 1100 fpv-дронів.

Про це повідомив львівський волонтер Святослав Літинський, пише DailyLviv.com.

"В час, коли вся країна по копійці збирає кошти на потреби фронту, Львівська військова адміністрація у 2023 році виділяє 23,1 млн гривень (це приблизно 1100 fpv-дронів) на будівництво дороги до ПРИВАТНОГО готелю у Східниці. Цинізм? Підтримка бізнесу", - запитує Літинський.

Приватність території, до якої прокладена дорога за державний кошт, підтверджує табличка, на якій написано: "Приватна територія. Стороннім вхід заборонено".

Як раніше повідомляли ЗМІ, компанія «Нормаз плаза» будує готельно-відпочинковий комплекс біля села Новий Кропивник, що за 5 км від Східниці Дрогобицького району. Співвласником підприємства є радник міністра фінансів Віталій Ломакович та ТОВ «Вест Енерджі». Часткою у статутному капіталі «Вест Енерджі» володіє Микола Копитчак. Зіновій Козицький отримав дозвіл від АМКУ на придбання 50% компанії.

Нагадаємо, у березні затримали радника міністра фінансів Віталія Ломаковича і посадовців Академії сухопутних військ, яким інкримінують заволодіння понад 44 млн грн бюджетних грошей.

Як повідомляв раніше DailyLviv.com, ЛОВА замовила у Новому Кропивнику будівництво Центру безпеки громадян за 33 млн грн, що в півтора раза вище за ринкову ціну. Директором і засновником фірми, яка виграла тендер, є «Будівельний альянс Монтажпроект», сина львівського підприємця Ігоря Гринкевича. Фірма за свою коротку історію неодноразово ставала предметом негативних публікацій в ЗМІ.

Додамо, 5 жовтня 2023 року під тиском громадськості начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький видав розпорядження "Про обмеження непершочергових видатків місцевих бюджетів Львівської області".

А перший заступник начальника ЛОВА Андрій Годик повідомив, що минулого місяця за дорученням начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького розпочато аналіз інформації від ОТГ щодо оголошених та запланованих ними у 2023 році закупівель.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів