Затримали радника міністра фінансів Віталія Ломаковича і посадовців Академії сухопутних військ. Що інкримінують

16:37 20 березня 2024 р.

Фото до новини

Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом заволодіння понад 44 млн грн бюджетних грошей.

Оперативники департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції затримали львівського бізнесмена, радника міністра фінансів Віталія Ломаковича, кількох посадовців Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного та фірми-підрядника за підозрою у розкраданні понад 44 млн грн бюджетних коштів під час реконструкції військового ліцею у Червонограді на Львівщині, пише DailyLviv.com.

Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом заволодіння понад 44 млн грн бюджетних грошей під час будівництва та реконструкції військового ліцею у Червонограді (ч. 3 ст. 28 ч. 4, 5 ст. 191, ч.1 ст.366 ККУ).

За інформацією ZAXID.NET, підозру отримали семеро осіб – радник міністра фінансів, львівський бізнесмен Віталій Ломакович, його партнер по бізнесу Володимир Баб’як, директор дніпровської будівельної фірми «Укрстройкомплект» Єгор Клименко, бухгалтерка Світлана Маліцька та начальник відділу цієї фірми Олег Чубченко, а також полковник академії сухопутних військ Юрій Черевко та начальник військового ліцею в Червонограді Іван Сивоус.

За даними YouControl, 53-річний радник міністра фінансів, колишній банкір Віталій Ломакович є співвласником компанії з управління активами «Оптіма-Капітал» та низки інших фірм, що займаються операціями з нерухомістю, фінансами та готельним бізнесом. Зокрема, Віталій Ломакович є співвласником компанії «Нормаз Плаза», яка будує готельно-відпочинковий комплекс поблизу Східниці.

Віталію Ломаковичу також належить готель «Панорама» у центрі Львова. Він є керівником всеукраїнського благодійного фонду «Мрії збуваються».

З початку 2000-х Віталій Ломакович працював у різних банках, Зокрема, він був керівником філії “БМ Банку” ("Банку Москви"). Понад 60 % акцій “Банку Москви” належало уряду столиці Росії, його позв`язували з тодішнім мером Москви Юрієм Лужковим. 

У 2014-2015 роках Ломакович був членом ради Національного банку України. Також став власником львівського Науково-дослідного інституту побутової радіоелектронної апаратури.

Читайте такожГотель Панорама Віталія Ломаковича незаконно орендував землю в центрі Львова, - суд

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів