Суд визнав Кучму корупціонером

12:51 4 листопада 2022 р.

Фото до новини

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма не згоден ані з рішенням суду першої інстанції, ані з досудовою позицією Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це Тарас Кучма написав у ФБ, інформує Dailylviv.com.

"За час перебування при владі мені точно не звикати до судових позовів. Коли щось робиш, треба бути готовим не просто робити свою роботу, але й доводити її в суді. Вчора вчергове в цьому переконався, - резюмує міський голова Дрогобича Тарас Кучма. - 3 листопада Дрогобицький міськрайонний суд виніс рішення про вчинення мною адміністративного (корупційного) правопорушення.

Поясню в чому справа. Під час передвиборчої кампанії кожен з кандидатів має свій виборчий фонд. Банківський рахунок, з якого проводиться оплата всіх передвиборчих витрат. Це звична практика, присутня в усьому демократичному цивілізованому світі. Під час виборчої кампанії цей фонд має право поповнювати кожен, хто підтримує того чи іншого кандидата. Так працював фонд кожного з кандидатів на місцевих виборах. Так відбувалось і в моєму випадку.

Після продовження роботи на посаді міського голови, під час однієї з чергових сесій, відбувався розгляд земельних питань. Одна з осіб звернулась з заявою до міської ради про надання дозволу на оренду земельної ділянки, для обслуговування будівель, які перебувають у її власності. Цілком звичне та типове питання, яких в ході сесійного засідання доводиться розглядати десятками.

Проект рішення пройшов всі погодження, не мав жодного зауваження депутатських комісій – тому беззаперечно був підтриманий на сесії депутатами і в тому числі мною. Адже оренда землі – це надходження до місцевого бюджету, які дають нам ресурси для проведення ремонтів, благоустрою та покращення нашого міста і громади в цілому.

Як виявилось згодом, автор заяви в час моєї передвиборчої кампанії здійснив підтримку мого фонду. І, як того вимагає зараз антикорупційне законодавство, під час розгляду його питання я мав би не брати участі в голосуванні та заявити про наявний конфлікт інтересів.

Чи реально поіменно пам’ятати кожного, хто підтримує тебе на виборах і кожного, чиї питання проходять через розгляд сесії?

Для розуміння додам - рішення набрало 26 голосів з 20 необхідних. Тому воно в будь-якому випадку було б прийняте і без мого голосування. Тим паче воно не принесло собою шкоди громаді, а навпаки сприяло наповненню бюджету земельним податком.

Однак Національне агентство з питань запобігання корупції вважає інакше.

Зауважу, що при складенні протоколу було допущено ряд грубих помилок. Під час першого розгляду суддя повернула матеріали справи в НАЗК на доопрацювання. Однак жодні зауваження не були виправлені, і матеріали справи повернулись до суду в такому ж вигляді. Справа потрапила до іншого судді, який і виніс відповідне рішення, при чому під час першого ж засідання!

Маємо масу випадків, коли суди першої інстанції виносять рішення, які суперечать істинним нормам закону. Їх доводиться оскаржувати та доводити у вищих ланках правосуддя. Що ми неодноразово доводили.

Тому готую апеляцію і продовжую роботу.

Адже окрім таких дрібниць, які «зрадолюби» і недоброзичливці розганятимуть мережами, злісно потираючи руки, маємо вагон важливішої роботи – підтримувати наших захисників, допомагати постраждалим та звільненим територіям і попри все, крок за кроком розвивати нашу громаду.

Бо все буде Україна!"

За повідомленням ДрогІнфо, у цій справі йдеться про земельну ділянку площею 5571 м кв, надану ТзОВ «Виробниче об'єднання Фарма» на вул. Самбірській - без проведення аукціону. Ця фірма у жовтні 2020 року профінансувала виборчий процес Тараса Кучми, переказавши до його виборчого фонду значну суму коштів. Яку - ніхто не уточнює. 

6 вересня цього року посадовими особами Національного агентства з питань запобігання корупції стосовно міського голови Дрогобича Тараса Кучми було складено протокол про адміністративне правопорушення, передбачене частинами 1 та 2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Ця стаття передбачає відповідальність за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Дрогобицький міськрайонний суд визнав Тараса Кучму винним у вчиненні цього корупційного правопорушення і наклав штраф. Сума штрафу не названа. 

Дрогобицька міська рада купує голові позашляховик для бездоріжжя

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів