Теледебати між кандидатами на посаду міського голови Дрогобича не відбулися

13:37 12 листопада 2020 р.

Фото до новини

11 листопада на телеканалі “UA: Суспільне Львів” мали відбутися теледебати між кандидатами на посаду міського голови Дрогобицької міської громади Тарасом Кучмою та Андрієм Веселим. Однак, дебати не відбулися. У студію прийшов лише Тарас Кучма. Натомість Андрій Веселий записав ролик і запропонував провести публічну дискусію на сміттєвій базі у Дрогобичі.

Про це DailyLviv повідомили у ГМ "ОПОРА".

Суспільний мовник запропонував Тарасу Кучмі на Андрію Веселому взяти участь у проєкті “Виборчий округ. Дебати”. Це зазначено на сайті медіа. У студію прийшов лише Тарас Кучма. Під час прямого ефіру ведучий Володимир Перерва розповів, що офіційної відповіді-відмови від Андрія Веселого телеканал не отримав.

За декілька годин до початку проєкту Андрій Веселий опублікував допис на своїй сторінці у соціальній мережі: “З надзвичайною повагою ставлюся до точки зору пана Олега Синютки, який, як і я, був змушений відмовитися від участі в дебатах на Суспільному”.

А напередодні, 10 листопада, Андрій Веселий опублікував відео з текстом: “Я хотів би, щоб дискусія велася про майбутнє Дрогобиччини. І відкрито, прозоро, з максимальним включенням до неї самих дрогобичан. Я запропонував чинному голові Тарасу Кучмі дебати в Дрогобичі, на відкритому повітрі, на вулиці Гайдамацькій. Натомість знову почалися інтриги і мене намагаються уже втягнути в дебати в закритій студії у Львові. Може пан Кучма просто боїться відповідати перед людьми на складні питання? За ці 5 років їх накопичилося справді багато. Що ж, пане Кучма, уникаєте відкритої дискусії - маєте повне право відмовитися від дебатів. Але я не відмовлюся. Дебати на Гайдамацькій пройдуть - з вами або без вас”.

Також Андрій Веселий опублікував ще декілька дописів, у яких закликає Тараса Кучму до публічного діалогу щодо майбутнього громади і запропонував свій формат дебатів на вулиці Гайдамацькій  (пости в Facebook за 7 листопада, 28 жовтня).

На запитання ведучого суспільного мовника чи візьме Тарас Кучма участь у цих дебатах, Кучма відповів: “Я хочу сказати, якщо є дебати, то дебати повинні вестися професійно. Вони повинні вестися один на один з аргументами і аргументацією. Дебати не можуть вестися на смітнику. На Гайдамацькій це ж не даремно було вибрано. Це є перевалочна база, де ми зі всього міста звозимо сміття і після того його вивозимо на полігони з якими підписані контракти. Такий формат він не є конструктивний і якщо людина хоче повторити “стадіон так стадіон”, такого більше в державі не буде. Я пропоную і буду пропонувати ми можемо ще конструктивно вести діалог по програмах, в студії медіацентру або в студії школа виборця. Нехай людина доказує всі свої можливості”.

Нагадаємо, 22 листопада відбудеться повторне голосування за кандидатів на посаду міських голів Львова та Дрогобича.

UA: ЛЬВІВ отримала відповіді Садового і Синютки щодо дебатів 18 листопада.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів