Суд постановив незаконно передані у приватну власність землі Рясне-Руського повернути громаді

17:29 8 березня 2023 р.

Фото до новини

Господарський суд Львівської області постановив незаконно передані у приватну власність землі Рясне-Руського повернути громаді.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com

Йдеться про ділянку площею 21,5 га. Її при завершенні каденції, у 2020 році, у приватну власність незаконно передала Рясне-Руська сільська рада. Орієнтовна вартість землі – понад 844 млн грн.

«Львівська обласна прокуратура звернулась до суду з позовом визнати недійсним рішення селищної ради, скасувати державну реєстрацію та повернути у комунальну власність земельні ділянки. Щодо однієї з ділянок – площею майже 21,5 га – Господарський суд Львівської області ухвалив рішення – її повернуть громаді Львова.

У міськраді наголошують, що це лише третина незаконно «прихватизованих» земель. Тоді, напередодні створення Львівської МТГ, депутати Рясне-Руської сільської ради незаконно і безоплатно передали у приватну власність гаражно-будівельним кооперативам загалом 60 га землі», - повідомили у департаменті містобудування ЛМР.

Нагадаємо, наприкінці 2020 року місцева влада Рясне-Руського, що після місцевих виборів приєдналася до Львівської МТГ, безплатно роздала майже 60 га землі у передмісті Львова. Ділянки видали сумнівним гаражним кооперативам, власниками яких є родичі і друзі працівників сільської ради, забудовники та сумнівні активісти.

У Рясне-Руській продають ділянки під масштабне будівництво. Поліція почала кримінальне провадження

Рясне-Руська розпаювала заказник «Торфовище Білогорща» і хоче роздати землю. ЛМР звернулась у правоохоронні органи

Одну й ту ж землю у Білогорщі роздали двічі: атовцям і Рясне-Руській сільраді

Хто проти ландшафтного заказника у Білогорщі: суд у Львові

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів